Street Workout vagy edzőterem lenne jobb nekem?
Vékony fiú vagyok 172 cm 55 kg, szeretnék izmosodni.
Nem tudom melyik edzéssel lehetne jobb eredményt elérni.
Itthon végzek saját testsúlyos gyakorlatokat, illetve 3 hónapja jártam pár alkalommal edzőterembe.
Naturál testépítés: Ott kell edzeni, ahol jobban érzed magad. A street workoutot érdemes kiegészíteni otthon súlyzós edzéssel(pl.: guggolás, bicepszedzés).
Testépítés szteroidhasználat mellet: Neked a konditeremben a helyed.
Mindkettő jó.
A street workout hátránya, hogy elég jó relatív erő kell ahhoz, hogy ki tudd használni a lehetőségeket. Ezen kívül egyes izomcsoportok izolált fejlesztése nehézkesebb. Kérdés, hogy mit tudsz kezdeni a saját testsúlyoddal. Persze kellő kreativitással ott is meg lehet találni a gyakorlatok könnyített változatát, lehet vinni gumiszalagot stb. Ugyanakkor a komplex gyakorlatok sokkal jobban fejlesztik a koordinációt, az egyes izomcsoportok együttműködését, és olyan izmokat is megdolgoztatnak, amelyek a konditeremben gyakran kimaradnak.
A konditeremben a terhelés jobban adagolható, fokozatosan haladhatsz a kis súlyoktól a nagyobbak irányába. Az egyes izomcsoportokat könnyebb izoláltan fejleszteni az ergonomikus eszközökkel.
Összességében szerintem a kettő jól kiegészítheti egymást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!