Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy lehet erősebb nálam egy...

Hogy lehet erősebb nálam egy fele akkora ember?

Figyelt kérdés
A munkahelyen szórakozásból szkandereztem egy kollégával és nagyon csúnyán lebőgtem. 184 magas vagyok és 118kg, ő alig 170 és max 65kg. Bal kézzel döntetlen volt, de jobbal letett, de azt is erőlködve, kb 1percig tudtam tartani. Nem sokon múlott, de akkoris hihetetlen, hogy ennyire erős (vagy talán én vagyok gyenge) Fekvőtámaszozni is akart, de abba már nem mentem bele, mert nagyon ciki lett volna ha 10 után belepusztulok.

2022. jan. 27. 12:36
1 2
 11/16 anonim válasza:
100%
Csak egymással szkanderoztatok vagy mással is?
2022. jan. 29. 00:08
 12/16 A kérdező kommentje:
Közvetlenül előttem szkanderozott mással is, én csak vele. Lehet csak azért győzött le, mert már be volt melegedve?
2022. jan. 29. 12:10
 13/16 anonim válasza:
100%
Ez több dologtól is függhet. Lehet hogy az előtted levő jó volt bemelegítésnek, de fáraszthatott is rajta. Ha eleve jó szkanderos, akkor a technikája is jobb lehet a tiednél, ami szintén sokat számíthat.
2022. jan. 29. 12:41
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
A kor is számíthat. Ha ő egy szikár 30 feletti és fizikai munkát is végző ember, te meg fiatal vagy még, akkor is lehet ez az eredmény.
2022. jan. 30. 12:36
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Hogy megnyugtassalak kicsit, kétféle "erőmérés" van. Ezért nem mindegy, milyen téren estek egymásnak, számít-e annál a többi testtömeg. Például be lehet szerelni egy nyolcezer lóerős motort egy húsztonnás mozdonyba, meg egy kétezer lóerőset egy százhúsz tonnásba. Igaz, hogy erősebb lesz a kicsi motorja, de ha egymásnak vetemednek, a kicsinek csak pörögni fog ki a kereke maga alatt, a nagy meg szép lomhán, de félretolja a p.csába... Kétség nem fér hozzá, hogy karban erősebb nálad, ez kiderült, nyilván dolgozott rá eleget, de azért ha ráesnél, nem biztos, hogy ő mászna ki könnyebben alólad.

Amúgy meg itt az ideje, hogy elkezd a szkandert gyakorolni...

Még valamit: a kistermetű emberek azért erősebbek, mert egész életükben máson se jár az eszük, mint hogyan kompenzálják a "hátrányukat", állandóan gyúrnak, míg a nagy melákok csak vannak bele a világba "hátra dőlve".

2022. jan. 30. 14:41
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
A szkander az egy olyan sportág hogy nem feltétlenül az egész test ereje számít. Pl ha a srácnak nagyon erős inas karja van pl akkor előfordulhat hogy erősebb nálad. De az is benne lehet hogy ügyesebb. Pl jobb az agy izom kapcsolat. Én amatőr szkanderos vagyok és pl rengeteg embernek nincs ehhez érzéke. Szóval karból akarja megtartani a másikat amikor az testből dolgozik. Ez lehetetlen. De egyébként szkandernál még az is el tud dönteni egy meccset hogy indultok neki. Ha pl nem az asztal közepén van a kezetek az indulásnál hanem ő felé van közelebb akkor már helyzeti előnyr van. Vagy ha pl jobb fogást vesz fel kezdésnél. Pl magasabban van a keze akkor már fogáselőnyben van. Vagy hirtelen robbanás szerűen erőteljesen kezd és bedobja az egész testét is a mozdulatba akkor azt nem tudod megtartani. Vagy esetleg nem savasodik be olyan hamar mert ugye mondod hogy 1 percig tartottad. Szóval ő kitartóbb a szikárabb testalkata miatt. Sok mindentől függ az a helyzet...
2022. jan. 30. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!