Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan erősödhetnék meg?

Laylah kérdése:

Hogyan erősödhetnék meg?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy kissé kövér vagyok (kb. 25-30 kg van rajtam), és szeretnék a fogyás mellett valamit edzeni is, hogy legyen valami formám. Viszont nagyjából elmondható, hogy gimi óta nem végeztem abszolút semmilyen testmozgást, és annak már 13 éve vége. A fizikai állapotom, erőnlétem ennek megfelelően egyenlő a tragikus nullával. A legalapabb, kezdőknek szóló edzéseket sem bírom megcsinálni.

A kérdés az, hogy hogyan, milyen módszerrel erősödjek meg annyira, hogy pl. egy alap szabályos guggolást vagy egy sima lunge-ot meg tudjak csinálni, mert jelenleg nem megy?

165/84 N

2022. jan. 11. 08:47
 1/6 anonim ***** válasza:
58%
Gyakorlás. Ha ilyen céljaid vannak, akkor sajnos nem úszod meg a kemény munkát és a gyakorlást. A legjobban egy edzővel vagy legalább egy online tanácsadóval jársz. Egyedül a rögös utat még rögösebbé teszed.
2022. jan. 11. 09:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Hasonlóra gondoltam szerintem én is. Hogy pl. az van az edzéstervben, hogy 3x10 egy-egy gyakorlatból (saját testsúlyos gyakorlatokról van szó), de ha nem megy annyi, akkor addig csinálom, amíg bírom, és majd legközelebb jobb lesz. Na de mi a helyzet olyankor, ha egy gyakorlatból, pl. fekvőtámasz (ami alapból problémás, néhány éve meghúztam mindkét csuklómat, azóta nem nagyon bírják a terhelést fél percnél tovább), vagy ahogy írtam, a sima lunge-ból egyetlenegyet sem tudok megcsinálni, nem még szériákat?
2022. jan. 11. 09:11
 3/6 anonim ***** válasza:

Hát én megpróbálkoznék valami cardióval.

Én igaz férfi vagyok de 92ről 74re fogytam.

Sietős sétákkal kezdtem majd kocogás.

Saját testsúly nem jó ha nincsenek meg az izmok amik elbírják ezért lett baleset a csuklóddal. 1 kezes vagy 2 kezes súlyzóvl tudod erősíteni.

Ülve ráfekteted a combodra a karod és csak al vagy felkarból végzed a gyakorlatokat.

Elég kemény de megéri.

Mindenképp kell erősíteni az izmaid mielótt ráengeded a testsúlyod.

2022. jan. 11. 09:42
 4/6 A kérdező kommentje:
3.: a csuklóimat munka közben húztam meg. Szobalányként dolgoztam, tehát könnyű fizikai munka, viszont egyik alkalommal a matrac túl nehéznek bizonyult a bal csuklómnak. Amíg helyre nem jött, kénytelen voltam a jobbal emelni, de alig másfél hétre rá azt is meghúztam... és azóta van az, hogy nem tudok rajtuk támaszkodni egy percig sem. Egyébként ez az időszak volt az, mikor 105-ről 72 kilóra fogytam, csak sajna sport nélkül. Néha-néha betévedtem úszni, de ennyi. Az össz mozgásom a napi 8 óra munka volt, bár a semminél az is többet jelentett. Azóta 3 éve, hogy irodai munkám van, és hát már annyira sem vagyok mozgékony mint akkor voltam.
2022. jan. 11. 09:51
 5/6 anonim ***** válasza:
63%

Pedig erőt kell venni magadon és mozogni.

Kapcsolj zenét.

Mindenképp szerezz be pár súlyzót és adj neki.

:)

2022. jan. 11. 09:57
 6/6 anonim ***** válasza:

Elsőként valami vegyesre gondomnék. Kardió és erősítős edzés is.

Pl kyra pronak csomo hires dalra vagy eloadora van tancos videoja ami felviszi a pulzust de izmot is ad. Megnezel 3 husz perceset es mdgvan az edzes

Amugy pedig ugyanugy tudsz erosodni mint mindenki mas. Edzessel. A lenyeg hogy kovetkrzetes legyen. Probalj osszeguglizni alapgyakorlatokat, amik konnyuek. Nezd meg melyikbol mennyit tudsz csinalni. Pl 3 sorozat, 10 db, 30 mp piheno a sorizstok kozott. Ezt mindent irj fel. Meg 2 alaklommal csinald ezt a maximukot. Negyedikre emeld 12 darabra. Ha az is megy, 4 sorozat, 8 db. Ha az is akkor nehezitett gyakorlat vagx fogsz egy sulyzot is melle.

Szoval fokozstosan novelve, gyakorolva lehet ilyet elerni

2022. jan. 11. 11:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!