Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A futás minden izmot megmozgat...

A futás minden izmot megmozgat és megerősít vagy kell mellé mást is csinálni?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok 60kg, 172cm körül. Keveset mozgok ezért gondoltam a futásra.

Meg persze izmot is szeretnék növelni. Ez lehetséges? Ha nem hagyok fel a futással és kitartóan csinálom hosszútávon látható eredménye lesz?

2021. nov. 8. 19:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Attól nem lesz izmos karod és izmos hátad, hogy futsz. A futás egy remek sportág, az aerob/anaerob mozgásformák királya, fejleszti az állóképességet és a komplett érrendszert, megedzi az alsó test izmait (és jó technikával a törzs izmait is), és tulajdonképpen hetekig tudnám írni a jótékony hatásait. Viszont attól nem fog "nőni" az izmod, hogy futsz, arról nem is beszélve, hogy az izomnövekedés az edzés mellett a táplálkozáson és a regeneráción is múlik. Az izomnövelés egy végtelenül összetett dolog, ami ha cél, akkor a súlyzós edzést ajánlom számodra. Ettől függetlenül ne hagyd abba a futást, ha szereted csinálni, hiszen futni minden szempontból jó, de pusztán futástól nem lesz belőled Pamela Reif.
2021. nov. 8. 19:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha elmész legalább egyszer futni, érezni fogod, hogy nem mozgat meg minden izmot egyáltalán.
2021. nov. 8. 19:49
 3/7 A kérdező kommentje:

Értem,köszönöm. És a betonon futásról mit tudtok mondani?

Nagyon árt?

2021. nov. 8. 19:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Terepen akarsz futni?
2021. nov. 8. 20:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha jó a bemelegítés, jó a technika, jó a cipő, jó a fokozatosság, és alapos a nyújtás, a hengerezés és a mobilizáció, akkor lehet futni aszfalton is. Viszont az tény, hogy az aszfalton történő hosszútáv futás nem éppen izület és izom barát mozgásforma. Én jobban szeretem a rekortánt vagy a salakot, de leginkább a futópadot.

Én is rendszeresen futok, de én a HIIT típust kedvelem, szóval én sprinter vagyok. A hosszútáv futásnak nem vagyok a híve annyira, de mindenki másra esküszik.

2021. nov. 8. 20:11
 6/7 A kérdező kommentje:

4-es. Igazából kavicsos utcák vannak,néhány aszfaltos utca meg térkő.

Ezek a lehetőségek.

2021. nov. 8. 20:14
 7/7 anonim ***** válasza:
Hat max a labon levo izmokat mozgatja meg.. de izmos nem leszel tole
2021. nov. 8. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!