Egyszerre testzsírból veszíteni és izmokat építeni lehetséges?
Tudom, hogy az egyikhez kalória-többlet a másikhoz meg deficit kell.
De ha mondjuk napi 2000 kcal-t ennék és mellette edzenék. (Meg persze kicsit több protein és kevesebb szénhidrát)
Vagy ez a két dolog mindenképp külön idősávon működne?
Ez naturálban akkor működik, ha kezdő vagy, és most kezded a súlyzós edzést. Kezdőként az első pár hónapban attól is fejlődik az egyén izomzata, ha csak rágondol a francia rúdra. Na nyilván nem úgy értem, hogy az első hónapokban az egyén ki tudja magát pattintani Dwayne Johnson szintre, aztán utána megáll az élet, de az tény, hogy a "kezdő bónuszt" érdemes okosan kihasználni. Itt be lehet azt adni, hogy kalóriadeficitben vagy az étrended és a mozgásod által, viszont ezt úgy csinálod, hogy a szénhidrátot és a zsírt csökkented, a fehérjét pedig igyekszel magasan tartani (nyilván betartva az 1,5-1,8 g/tskg intervallumot), mellette pedig követed a hatékony edzéstervedet, és akkor összejöhet az, hogy csökken a testzsírod, de nő a karocskád és a mellecskéd. Persze ennek a sikeressége függ a kalóriadeficit mértékétől, az anyagcserédtől, a genetikádtól, meg ezer más tényezőtől is, de kezdőként abszolút lehetséges az ilyesmi.
Aztán egy-két év elteltével örülni fogsz, ha kalóriatöbbletben és proteindús zabálás mellett feljön akár egy deka izom is a zsír és víz mellett, de ez már más téma.
Én szednék olyan kiegészítőket is, amik a zsírt égetik és az izmokat felépítik.
Glutamin, bcaa,arginin, l-karnitin menjen nyugodtan, nagy dózisban is mehet, mert úgy hatásosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!