Ha le állok az edzéssel, akkor össze esek egy idő után?
Rendszeresen edzettem, és 60fekvőtámaszt le nyomtam... 70kilós létemre a 80kilót kinyomtam... de 3hónapja nem edzettem, és kissé csalódott vagyok magamban... szóval meg próbáltam fekvőzni, de csak 30megy... és annyira dühít, hogy majd 2évet edzettem rendszeresen... és minden edzés hiába való, ha egy idő után le állok vele...
Nehezen hízó vagyok, és nemis híztam, szóval nem az az oka, hogy felszedtem egy pár kilót... 184cm 70kg, ezt tartom lassan 2éve... hiába zabálok nem megy fel 1kiló sem... van hogy fogyok, és vissza hízom a 70ig.
A lényeg, hogy ismét neki akarok állni edzeni... de van bármi értelme, ha idő után bizonyos okok miatt úgysem tudok edzeni, majd ismét vissza zuhanok erre a szintre?
És mivan ha csak 1hónapot tudok le edzeni, utána már nem lesz időm... 1hónap alatt eltudok érni bármiféle fejlődést?
1 hónap alatt magadhoz képest, vagyis az aktuális szintedhez képest biztos el lehet érni fejlődést, de 1 hónap alatt a világot nem fogod megválni edzés és izom szempontjából, abban biztos lehetsz.
És hát ja, az erősprtok ilyenek. Ha leállsz velük, abbahagyod őket és egy nagyobb szünet után újra nekik állsz, akkor előfordul, hogy a nulláról kell visszahozni magad. Ilyen csúnya dolog ez a biológia. Ezért ajánlott egy sportág mellett kitartani és azt csinálni szívvel-lélekkel, progresszíven, fejlődésre törekedve, nem pedig pár hónapot edzeni, aztán évekig semmit nem csinálni, aztán pár hónapig megint edzeni, aztán megint nem csinálni semmit évekig.
Egyébként nekem feleség, gyerek, háztartás és munkahely mellett is van időm versenyszerűen street workoutozni, szóval az időt nem tudom elfogadni kifogásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!