Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Elkezdtem otthon eddzeni de...

Elkezdtem otthon eddzeni de halálra unom magamat fejben, mivel lehetne "érdekesebbé" tenni az eddzéseket hogy az agyamat is lefoglalhassam?

Figyelt kérdés

2021. okt. 9. 13:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha téged untat az edzés és semmi motivációd nincs hozzá, akkor vagy az edzésterved egy szar (az otthoni kezdőknél ez nagyon is elképzelhető), vagy szimplán nem neked való ez az edzés dolog. Tudom, hogy most nagyon divat edzeni, mert mindenki hiper-szuper jól akar kinézni, de ez magában nem motiváció. A hatékony edzéshez kell egy személyiség. Ha neked ez nincs meg, akkor ezt a sportágat nem neked találták ki.

Próbálj meg zenére vagy valami podcastre edzeni, miközben azt hallgatod. Én is úgy nyomom, hogy a fülemben mindig megy valami, én se síri csöndben edzek. Ha így is halálra unod magad, akkor keress más hobbit vagy esetleg más sportágat, amiben örömöd leled.

2021. okt. 9. 14:09
 2/11 A kérdező kommentje:
Én taekwandozom aztán mivel már nem tudok mellette eddző terembe járni mint nyáron (olyankor mindig vannak nagyobb akciók a bérletekre) ezért most otthon próbálok felkészülni az övvizsgára, csak nehéz tartanom magamat a gyakorlatokhoz, pedig próbáltam a zenét meg a podcasteket is csak nincs meg az a motiváció mint egy csoportos eddzésen... (amin a helyhiány sem segít)
2021. okt. 9. 14:30
 3/11 A kérdező kommentje:

Mondjuk az eddzés tervem is eléggé összecsapott, próbáltam az eddig tanultakból összeállítani valamit, bár mivel nem ismerem pontosan a gyakorlatok neveit, elég furán sikerült...

1.fázis

Bemelegítés:

♤Súlyzós ütések 36 x 36 (előre-fel-oldalt)

♡Rúgások jobb s bal chagi 36 x 36

◇Rúgás előre gyorsan (ap chagi) 36×36

♧Gugolás s láb emelés oldalra 36×36 (ezt 2 db 2kg-os súlyzóval meg 1kg-os lábsúllyal)

☆Láb s kar egyidejű összeérintése oldalt súlyzóval 24×24db (könyök-térd)

3perc plank

1 perc lovagló állás

3perc pihi

2× ismétlés

2.fázis

●Ketllebell nyak körül 24db

○Lengyelbox 2perc

●Ketlebell derék körül 24db

○Hegyre futás 2perc

●Kettlebell lendítés 24 db

○orosz csavarás (ülve hasizom)

●Kettlebell fej fölött felülés 24db

○fekve váltott láb, könyök a térdhez 24db (hasizom)

●Kettlebell test mellet kézben, enyhén leengeded s fel 24×24db (felemelés,hátizom)

○Lebegő ülés 24db

3 perc pihenés

2× ismétlés

3.fázis

●deadlift 24×24db

○2db egyhelyben ugrás majd gugolás, 24db

●Ugrás kettlebellel s gugolás 24db

○Gyors térdemelés/helybenfutás 2 perc

●serleg gugolás kettlebellel 24db

○ugrálókötél 2 perc

●Kitörés kettlebellel 24 x 24

○Lábemelés 24 x 24

5 perc pihenés

Ismétlés 2×

4.fázis

●Fej fölött hátraengedett kar 24db

○1 perc árnyékbox

●Oldalt karemelés 24db

○fejfölé emelés

●Kettlebell bicepsz

○ugrásból fekvőtámasz 10db

●húzódzkodás 5db

○lógva lábemelés

5 perc plank

Vége

Pihenés

2021. okt. 9. 14:40
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen sok súlyzót és kettlebelled van?
2021. okt. 9. 14:43
 5/11 A kérdező kommentje:
Két darab 2 kg-os súlyzóm van, egy 12 kg-os kettlebellem, és két darab 1 kg-os lábsúlyom, szerintem ez nem sok.
2021. okt. 9. 14:54
 6/11 A kérdező kommentje:
De vissza térve a kérdésre, ha van itt olyan aki otthon tud csak eddzeni, hogyan motiválja magát és hogy foglalja el magát fejben annyira hogy ne unatkozzon eddzés közben? De ha van ötlet az eddző tervem hatékonyabbá tételéhez, arra is kíváncsi vagyok.
2021. okt. 9. 14:57
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mivel nyomod a deadliftet?
2021. okt. 9. 14:58
 8/11 A kérdező kommentje:
Á, jogos, rossz megnevezést használtam, most utána néztem és erre gondoltam: [link] (az első gyakorlat)
2021. okt. 9. 15:02
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy jó gyakorlat.
2021. okt. 9. 15:03
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én hangoskönyvet szoktam halgatni.
2021. okt. 9. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!