Miért jó a reggeli futás ?
Figyelt kérdés
2021. szept. 1. 21:37
1/3 anonim válasza:
Én is azt hittem, hogy jó, de mostanában sok futós videót nézek, és egyik azt mondta, hogy a délelőtti a legjobb. Tehát egy étkezés már legyen előtte. Meg nem fogom találni újra ezt, de ilyen tudományos cikkeket, kutatásokat mutatgatott közben, angol nyelvű videós.
Alapvetően amúgy én imádom az üres gyomros edzéseket, utána esik csak igazán jól zabálni. Ami még a lényeg, hogy értelmezhető különbség átlagember számára nincsen. Profi sportolóknál van, de átlagembernél nincs. Nekünk hobbistáknak elég csak az, hogy mennyi kalóriát égetünk el a mozgással, és kész. Az időpontban inkább az a lényeg, hogy neked melyik esik a legjobban, mikor élvezed.
2/3 anonim válasza:
A reggeli hosszútáv futás a legrosszabb, amit tehetsz az izületeidért és a gerincedért. Akármennyire is melegítesz be, a "reggeli merevség" (ez reumatológiailag létező jelenség) olyan szinten nem tesz jót a vázizomzatnak, az izületeknek, porcoknak, szalagoknak, hogy az valami bődület. Ne fuss közvetlenül reggel!
3/3 anonim válasza:
Nekem azért jó, mert reggel tudok rá időt szakítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!