Semennyi edzés után, 35-40 plusz kilóval is többször, ha a félig séta-félig kocogás annak számít. :)
Azóta már normál súllyal heti 1-2x reggelente csak úgy leszaladok egy félmaratont.
# 7 A 35-40 plusz kiló hogyan tűnt el? Változtattál az étrendedet vagy a futás simán levitte?
Nem volt a versenyen időlimit? Gondolom, hogyha félig séta félig kocogás volt, akkor azért az nem volt túl jó idő.
Én 1 éve futottam, már 1:25 körüli 20 km-t tudtam futni, amikor elindultam egy maratonon, eleinte jól ment, 43 körül volt az első 10 km, aztán egyre rosszabb lett, és 31-32 km körülre úgy kikészültem, hogy feladtam.
Sok évvel később, mikor évekig alig futottam, benezveztem egy maratonra, aztán úgy alakult, hogy az első hetek után nem volt időm edzeni. Konkrétan a versenyt megelőző hónapban semmit sem futottma. Elindultam így is, lassú, kocogós tempóban, 4:21 alatt végigértem.
Aztan eltelt megint jópár év, és 2-2.5 éve ismét elkezdtem rendszeresen futni. Fokozatosan növeltem a távokat, majd 1 évvel az újrakezdés után már 100 km felett voltam hetente, és akkor futottam le za első maratonomat úgy, hogy felkészült voltam. 3:10 lett a vége. Azóta tovabb edzettem, igaz tavasszal még főleg a félmaraton volt a cél, hogy 1:30 alá kerüljek, ősszel pedig újabb maraton. Idén már nem, de jövőre 3 óra alá akarok kerülni maratonon.
Egyébként azt látom másoknál is, hogy lefutni a maratont csak úgy, tehát magadhoz képest lassan, ahhoz nem kell sokat edzeni, nem nagy kihívás. Viszont magadhoz képest jó időt futni, ahhoz rengeteget kell edzeni, de ugyanez igaz minden más távra is, pl. 5 km-en 18 alá kerülni nekem sokkal több és keményebb edzés lenne, mint az említett 3 óra alatti maraton célom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!