Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik lenne az idealis...

Melyik lenne az idealis harcmuveszet (kuzdosport) nekem?

Figyelt kérdés
Nem rendelkezem nagy sportolo multal es kulonosebben nem is vagyok sportos alkat (ertsd van rajtam haj). Az utobbi idoben eletmod valtast szeretnek es ennek megfeleloen elkezdtem odafigyelni az etkezesre, de szeretnek valami sportot is melle. Azert a kuzdosport es nem valami "vilagibb"(futas, sulyemeles, uszas, kerekpar), mert ez a sporton felul sok mast is ad (onvedelmet, tartast, eszmet). Elso korben a Judo es a Karate vonalon indultam el, de barmilyen javaslatot szivesen fogadok. Hozzateszem nem vagyok mar fiatal, igy olyan kene ahol "nem rohognek korbe" egy idosebb kezdot sem.

2021. aug. 14. 20:04
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%
Bjj az 1 az 1 ellen az egyik legmukodokepesebb onvedelmi rendszer, nem ad akkora erot mint mondjuk a birkozas, viszont szamos olyan folytas feszites van benne amivel hatastalanitani lehet egy agressziv tamadot. Kiemelem hogy egyet, mivel az csak egy szemelyre fokuszal, a bjj az masneven foldharc egyebkent. Realis 1 v 1 kuzdelemben a bunyok 70% szinte foldon vegzodik, ezert jo ha tapasztalt vagy benne, mert be tudod fejezni a bunyot egy folytassal pl. A krav magat azt felejtsd el. Nincs benne erosites, nincs benne realis sparring. Ha jol akarsz bunyozni mindenkepp olyat valassz, ahol ellenallo kuzdo partnerrel bunyozol edzesen.
2021. aug. 18. 14:08
 12/17 anonim ***** válasza:
14%

Jaj Istenem! Annyira kínos ezeket a kommenteket olvasni. Milyen működőképes önvédelmi rendszer? Milyen reális 1VS1 küzdelem? Milyen bunyó? Milyen harcérték? Milyen utcai verekedés?

Emberek, ti ugyanazon a bolygón éltek, mint én? Miről beszéltek? Ha verekedést akartok, akkor menjetek vissza általános iskolába, vagy kerüljetek valami lepukkantabb börtönbe, mert ma már maximum ott fogtok verekedéssel találkozni. Még egy kocsmában vagy egy szórakozóhelyen is olyan a tényleges verekedés, mint a fehér holló, mert tele van minden kamerával, 4k-ban rögzítő okostelefonnal és kidobóval. Ti milyen önvédelemre akartok felkészülni? Arra, amikor a Deák Téren odamegy hozzátok a csöves cigit tarhálni, vagy amikor egy mozgásképtelen, herbálos roma bámul titeket a villamoson? Csak mert ezek lesznek a "legdurvább utcai balhéitok" az életben, amíg nem költöztök Kolumbiába. Ti hova akartok ennyire felkészülni ökölvívással, judóval, birkózással, meg brazil jiu-jitsuval?

Egyébként, ha ne adja Isten tényleg ti vagytok az a tízezerből egy ember, akit tényleg megtámadnak vagy kirabolnak a nyílt utcán, akkor pont nem fogjátok hasznát venni ezeknek a fejetekben létező hiper-szuper önvédelmi képességeknek. Szerintetek mit értek birkózással, ökölvívással, judóval vagy bármilyen küzdősporttal kés ellen, vipera ellen, gázspray ellen, vagy csak egy sima, eszköz nélküli csoportos támadás ellen? Semmit. Szóval amire ti itt a gyakorikerdesek.hu-n hatalmas beleéléssel és szakértelemmel készültök, az nem is tudom micsoda.

Gyerekek, 2021 Magyarországán vagyunk, nem 1990 Ugandájában. Egy szál tangában is kimehetek fiú létemre az utcára és szökdécselhetek énekelve, akkor se történne velem semmi. Maximum egy-két nyugdíjas ugatna be, hogy minek paráználkodok, de ennyi. A valóságban éljetek, ne egy Netflixes akció sorozatban.

2021. aug. 18. 14:44
 13/17 anonim ***** válasza:
95%
12 es baromsagokat irsz. Itt nem arrol szol a fama, hogy valaki csak es kimondottan onvedelmi celbol kuzdosportoljon, elso az, hogy szeresse amit csinal, mozogjon, es persze a sportertek. Ha meg mar itt tartunk 2021 Magyarorszagan a kozbiztonsag nem hinnem hogy annyira kivalo, foleg nem egy szombat ejjel a nagyvarosokban, amikor egy sima elsosegelyt nyujtani akaro mentosnek neki ugrik a rohadt drogos cigany az aluljaroba. Tudom, mert a rokonom mentos. Vagy mikor egy sima kozlekedesi konfliktus tetlegessegig fajul, mert a nagyarcu hulyegyerek kipattan a kocsibol aztan nekedmegy. Vagy amikor rendorkent akar kimesz egy elfogasra, vagy 50 es oda kell allni leteperni az embert. En epp ellenkezoleg azt veszem eszre, hogy baromi sok beteg ember van Magyarorszagon, Budapesten a szegenyseg hatalmas, es aki bedrogozott beivott aluljaros csoves eloszeretettel all bele emberekbe. A rendorseg szarik az egeszre, nincs semminek sem jogi kovetkezmenye, kb mindenki azt csinal amit akar, koszonheto ez annak hogy nincsenek megfizetve. Szerintem meg epp ellenkezoleg mai vilagba igenis szamit egy valodi harc erteku kuzdosport, es most itt nem feltetlen arrol szol a dolog hogy verj ossze mindenkit, hanem hogy ki tudj magader allni, es ne ulj le egy pofontol. Ennyi
2021. aug. 18. 18:15
 14/17 anonim ***** válasza:
37%

Így van, a küzdősportnak pont a mozgás és a SPORT szeretete és alázata lenne a legfontosabb tényezője. És sajnos de, pont az a gond, hogy a kérdezők 99%-a ezt le se kakilja, hanem kifejezetten csak eltorzult önvédelmi baromságból megy el küzdősportolni, egyáltalán nem a mozgás szépsége miatt. Az aktuális kérdezőnek legalább fontosak az önvédelmen kívül más tényezők is, de olvasgass vissza ezen az oldalon harcművészet témakörben, kedves 13-as! Látni fogsz több ezer ugyanilyen kérdést, ahol a kérdezőket rohadtul nem érdekli se a sportérték, se az alázat, se az edzés keménysége és szeretete, se a küzdősport nemessége, semmi, csak az, hogy pár hónap alatt ő legyen az "utcai önvédelem császára". Ez egy irreális cél, egy irreális motiváció. Jól tudod te is, hogy az ide kérdéseket kiírogató, önbizalomhiányos, kisebbségi komplexusos, paranoid, a valósággal semmilyen reális kapcsolatot nem tartó emberek soha az életben nem lesznek képesek megvédeni magukat az utcán küzdősporttal, ha ténylegesen bajba kerülnek. Most őszintén, azok az emberek, akik gyakorikerdesek.hu-ra jönnek önvédelmi tanácsokért és olyan ökörségeket írnak a küzdősportokkal kapcsolatban, hogy azt elolvasni is fáj, azok szerinted mikor fogják tudni megvédeni magukat brazil jiu-jitsuval vagy ökölvívással az általad említett bedrogozott állatok ellen? Soha! Nekik nem a küzdősport való, hanem egy jó pszichológus, aki rendben rakja az önértékelésüket, önbizalmukat, egójukat, meg egy legális gázspray. Küzdősport azoknak való, akik hajlandóak hosszú és kemény éveket beletenni a kitartó edzésbe, és nagy pofonok árán is csinálják, amit kell, szívvel-lélekkel. Belőlük előbb-utóbb úgyis lesz valaki, akibe tényleg nem érdemes belekötni az aluljáróban, mert hamar a földön találod magad. De ezek az emberek nem a gyakorikerdesek.hu-ra írogatják ki a "karate hatékony utcai önvédelemre" típusú kérdéseket, abban biztos lehetsz. Azokat az egyéneket, akik meg azt várják a küzdősporttól, hogy attól majd legyőzhetetlen bunyósok lesznek, azokat úgyis mindig meg fogják enni az aluljáróban. Mindegy, hogy bokszra vagy judóra járnak, nekik úgyse ezen fog múlni.

Az meg már teljesen más téma, hogy egy rendőrnek vagy egy mentősnek milyen konfliktusokkal szembenézni a mai világ utcáin. Egy rendőr erre speciális kiképzést kap, még ha nem is túl hatékonyat, de kap. Neki az a dolga, hogy odamenjen, ahol a konfliktus van és azt megnyerje. Éppen emiatt különbözik egy átlag embertől. Az átlag embernek elkerülnie, megúsznia kell a konfliktust, vagy megmenekülni abból, nem megnyerni. Nem kell leállni bokszolni vagy birkózni a romával a buszmegállóban, hanem pofán kell fújni gázsprayvel vagy tökön rúgni, aztán elsietni onnan, mielőtt még előkerül a kés vagy valami hasonló finomság, amitől biztosan nem véd meg a küzdősport.

Ez meg, hogy egy sima közlekedési konfliktus tettlegességig fajul, ez meg azért ne állítsd már, hogy mindennapos. Én nem tagadom, hogy ez előfordul. Én is láttam YouTube-on válogatás videókat, főleg Oroszországból, amik kifejezetten ilyen eseteket mutatnak, de azért ez ezerből egy incidens. Azért az emberek legnagyobb százaléka képes leélni úgy az életét, hogy egyszer sem fajul tettlegességig egy közlekedési konfliktusa sem, vagy támadnak rá a vonaton és hasonlók. Ezek szomorú, valóban előforduló, de rohadtul nem gyakori, rohadtul ritka és szélsőséges esetek. Vannak Magyarországnak is nagyon rázós részei, ezt tudom én is, de azért nehogy már itt mindenki egy Borsodi zsákfaluban lakjon, ahol mindennaposak a tömegverekedések és a késelések. Mind Budapesten, mind a vidéki nagyvárosokban háromszoros szorzó van arra, hogy soha az életben nem fogsz fizikai konfliktusba keveredni, úgyhogy erre az önvédelmi baromságra ilyen görcsösen készülni, mint ahogy azt a kérdezők legnagyobb százaléka teszi, az eléggé vicces. Több olyan kérdezővel találkoztam, aki három különböző küzdősportra járt, és egyikben sem volt ügyes, egyiket sem szerette, csak azért járt oda, mert ezen az oldalon azt tanácsolták neki, hogy a thai box + savate + taekwondo kombó a leghatékonyabb önvédelem szempontjából. Nem nevetséges ez?

2021. aug. 18. 19:38
 15/17 anonim ***** válasza:
0%
Első vagyok, látom, hogy rosszul lepontoztak. Szeretem a karatét és minden más küzdősportot. Tényleg asztallap magasságba rúgtam fel az életemre törő gyerekeket az iskolában és elégedett voltam. Voltak vagy 20-an, nem tiszteltek, mert Budapestről költöztem ki. Ma is előre köszönnek nekem. Falkás aluljárókban, fenékluk emberek putbull kutyáival már kicsit más volt a helyzet. Oda nem árt pár extra trükk. Kondit bármilyen küzdősport edzés ad, ha normális küzdősport. Egy edzett ember kiütni azért elég nehéz. Akiket nem érdekelnek ilyen dolgok, azoknak elég egy sima fitness studio.
2021. aug. 19. 23:40
 16/17 anonim ***** válasza:
23%
Társadalom kb. 95%-a ilyen lehet, elég neki egy fitness studió.
2021. aug. 19. 23:45
 17/17 anonim ***** válasza:

Az ökölvívás + szabadfogású birkózás kombináció a legeslegjobb! Ez a mennyei istenek stílusa! Minden más egy orbitális nagy fostenger. Az ökölvívás + szabadfogású birkózás kombinációjával az összes büdösköcsögratyigagyitakonyhuszár kárátéjost, ájkídóst, kápuérást, kángfúst és nindzsájt péppé verheted. Csak a szabadfogású birkózás(🤼) és az ökölvívás(🥊🥊), e két stílus a hatékony! Minden más annyit ér, mint chemotox felhőben egy félszárnyú molylepke.

A teremtés történet így monda vala, hogy a kezdetek kezdetén, az univerzum megszületése előtt, létrejött egy birkózómez és egy pár bokszkesztyű. Mondá az Úr, hogy ez jó. Később az összes angyal és arkangyal kitanulta a bokszot és a birkózást. E tudással szálltak szembe a gonosz Luciferrel és a pokol többi démonjával. A démonok karatét, kungfut, aikidót, ninjutsut és a többi küzdőstílust gyakorolták. Természetesen a dicső angyali sereg aratott diadalt, az Úr dicsőségére! Tehát az ökölvívás és a birkózás az abszolút eredet, a kozmikus felsőbbrendű tudat, az egyetlen mennyei igazság!

2024. máj. 2. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!