Melyik lenne az idealis harcmuveszet (kuzdosport) nekem?
Karate vívás illatú. Lassan tönkreteszi a térdeket.
Judo birkózás illatú. Valószínűleg alapból könnyebb benne kicsavarni az izületeket és egy életre viselni a nyomát.
Jiu Jitsu fanatikus vallás illatú keveréke a kettőnek. Valószínűleg még könnyebb megsérülni benne.
MMA mindenből ellesi a legjobbat. De kb. egy temetőt lehet építeni a ringje mellé.
Box életszagú. De pépes agyat eredményez.
Thaibox és kickbox tovább viszi egy kicsit a boxot. De ki fog egy 5 másodperces verekedésben rugdosni. És mi van, ha a földre kerül a küzdelem?
Most a Systema-t nézegetem.
6 évet karatéztam egyébként, 1.5 évig csak dagadtabbnak tűntem, mert a zsír alá nőtt az izom. Utána már élveztem a kondit: 500 fekvőtámasz, két kézzel felfutás a kötélen, futás közben mások lekőrözése és rekordok döntögetése jó volt. Addig tart, amíg meg nem sérül az ember és abba nem hagyja. Utána egy ideig csak husosabb lesz, mert nincs ami elégesse a zsírt.
Kondi bármelyiktől meg lesz, csak döntsd el mire akarod és melyik szimpatikusabb.
A judo szerintem jó vagy az ökölvívás. De önvédelem miatt nem járnék, ahhoz elég egy sokkoló. Azért járj ilyenre mert élvezed.
Az eszméről meg annyit, hogy felejtsd el. Ilyen helyeken ki lehet fogni teljesen seggfej csapatot, vagy a fordítottját is. Karate is jó lehet, attól függ hogyan edzenek. Én jártam többféle helyre, valahol rendesen nyújtottunk és volt sparring, végtag keményítés is, van ahol pedig kb. semmi, csak levegőkékítés. El kell menni több helyre, meg kell nézni milyen a közösség, milyenek az edzések.
#3: Sokkolotol nem fogyok, de amugy true.
#4: karate-t miert ne? Egyebkent szemely szerint a JUDOval szemeztem.
#8: BJJ?
Krav maga? Az hatekony vagy jo valasztas lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!