Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik lenne az idealis...

Melyik lenne az idealis harcmuveszet (kuzdosport) nekem?

Figyelt kérdés
Nem rendelkezem nagy sportolo multal es kulonosebben nem is vagyok sportos alkat (ertsd van rajtam haj). Az utobbi idoben eletmod valtast szeretnek es ennek megfeleloen elkezdtem odafigyelni az etkezesre, de szeretnek valami sportot is melle. Azert a kuzdosport es nem valami "vilagibb"(futas, sulyemeles, uszas, kerekpar), mert ez a sporton felul sok mast is ad (onvedelmet, tartast, eszmet). Elso korben a Judo es a Karate vonalon indultam el, de barmilyen javaslatot szivesen fogadok. Hozzateszem nem vagyok mar fiatal, igy olyan kene ahol "nem rohognek korbe" egy idosebb kezdot sem.

2021. aug. 14. 20:04
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
8%

Karate vívás illatú. Lassan tönkreteszi a térdeket.

Judo birkózás illatú. Valószínűleg alapból könnyebb benne kicsavarni az izületeket és egy életre viselni a nyomát.

Jiu Jitsu fanatikus vallás illatú keveréke a kettőnek. Valószínűleg még könnyebb megsérülni benne.

MMA mindenből ellesi a legjobbat. De kb. egy temetőt lehet építeni a ringje mellé.

Box életszagú. De pépes agyat eredményez.

Thaibox és kickbox tovább viszi egy kicsit a boxot. De ki fog egy 5 másodperces verekedésben rugdosni. És mi van, ha a földre kerül a küzdelem?

Most a Systema-t nézegetem.

6 évet karatéztam egyébként, 1.5 évig csak dagadtabbnak tűntem, mert a zsír alá nőtt az izom. Utána már élveztem a kondit: 500 fekvőtámasz, két kézzel felfutás a kötélen, futás közben mások lekőrözése és rekordok döntögetése jó volt. Addig tart, amíg meg nem sérül az ember és abba nem hagyja. Utána egy ideig csak husosabb lesz, mert nincs ami elégesse a zsírt.

Kondi bármelyiktől meg lesz, csak döntsd el mire akarod és melyik szimpatikusabb.

2021. aug. 14. 20:55
 2/17 anonim ***** válasza:
2021. aug. 14. 21:17
 3/17 anonim ***** válasza:
72%

A judo szerintem jó vagy az ökölvívás. De önvédelem miatt nem járnék, ahhoz elég egy sokkoló. Azért járj ilyenre mert élvezed.

Az eszméről meg annyit, hogy felejtsd el. Ilyen helyeken ki lehet fogni teljesen seggfej csapatot, vagy a fordítottját is. Karate is jó lehet, attól függ hogyan edzenek. Én jártam többféle helyre, valahol rendesen nyújtottunk és volt sparring, végtag keményítés is, van ahol pedig kb. semmi, csak levegőkékítés. El kell menni több helyre, meg kell nézni milyen a közösség, milyenek az edzések.

2021. aug. 14. 21:35
 4/17 anonim ***** válasza:
82%
Karatét ne, a judo viszont abszolút jó választás. Box szintén kiváló. Thaibox nagyon jó választás még. Illetve a bjj hihetetlen szuper. Úgyhogy judo, box, thaibox, bjj. Ezeket ajánlom.
2021. aug. 14. 21:39
 5/17 A kérdező kommentje:

#3: Sokkolotol nem fogyok, de amugy true.

#4: karate-t miert ne? Egyebkent szemely szerint a JUDOval szemeztem.

2021. aug. 14. 22:53
 6/17 anonim ***** válasza:
37%
Karatét azért ne, mert garbage. Minden más jobb nála köbö, az aikidót kivéve, de az meg tánc mondjuk, annál tényleg minden jobb. De a karate se való nagyjából semmire.
2021. aug. 14. 23:06
 7/17 anonim ***** válasza:
68%
Jó, nyilván egy jó karate edzés legalább megerősít. De a harcértéke akkoris nagyon alacsony. Bunyózni nem tanulsz meg rajta.
2021. aug. 14. 23:10
 8/17 anonim ***** válasza:
73%
Ha brutalis ero allokepesseggel es kitartassal akarsz rendelkezni, akkor birkozas. Ugyanis az osszes kuzdosport kozul az ad a legnagyobb erot allokepesseget, nincsen meg egy olyan kuzdosport rendszer ami akkora erot es kemenyseget,szivossagot ad. Nehezsulyban egy jo birkozonak igazabol mar ellenfele is nagyon keves akad utcan hiaba nem tanulnak utni rugni, olyan nyakkal izomrendszerrel rendelkeznek hogy hiaba uti oket az ember nagy vszinuseggel nyerni fognak mert kozelmennek. Ha inkabb az allo bunyo erdekel, akkor thai box, okolvivas kozul valassz, testharcok kozul a bjj is nagyon jo valasztas, vagy judo. Ezek mind mind megalljak a helyuket onvedelem szempontjabol.
2021. aug. 15. 16:53
 9/17 A kérdező kommentje:

#8: BJJ?

Krav maga? Az hatekony vagy jo valasztas lehet?

2021. aug. 16. 11:39
 10/17 anonim ***** válasza:
77%
Hatékony mire?
2021. aug. 16. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!