Ha másfél perc futás után kifulladok, kapkodom a levegőt és muszáj sétára váltanom az mennyire fér bele a normálisba, egészségesbe?
Vagy lehet valami gond a tüdőmmel, egyébbel?
Eddig elég inaktív voltam de utobbi években munkában sokat jövök-megyek azzal nincs gondom, nem is volt. Nem vagyok elhízva se, sose dohányoztam szóval elég aggasztonak találom ezt.
Most kezdtem futni, konkrétan háromszor voltam eddig, 20 perc alatt futok 3-4-szer 1-másfél perceket(közbe sétálos szünetekkel) aztân teljesen kivagyok. Baj lehet velem vagy csak gyengék az izmaim?
Én ugyanígy kezdtem a futást, pedig vékony voltam és súlyzós edzettem évek óta, de utáltam a kardiot, úgyhogy az állóképességem borzalmas volt.
Nekem az segített a legtöbbet, hogy egy elég lassú tempot vettem fel már az elején, nem is feltétlen futás inkább lassú kocogás. Előtte mindig hatalmas lendülettel indultam neki és 2 perc után meg kellett állni, de ezt a lassú tempót folyamatosan tudtam tartani. Nyilván ahogy fejlődsz a gyorsaság is javul, hosszabb távolságokat is meg tudsz tenni, de ehhez idő és kitartás kell.
Mielőtt eljutottam idáig többször elkezdtem majd abbahagytam a futást, csak azért mert túlhajszoltam magam és úgy nyilván nem is lehet élvezni. Szépen fokozatosan kell felépíteni.
Köszönöm a válaszokat!
Megnyugodtam hogy nincs gond, ez normális.
Nem futok gyorsan szerintem, nem nagyon lassú de nem is rohanok.
Szia! Lehet a tüdőd is, de lehet azért mert kezdő vagy. Próbálj lassabban futni, és ha voltál covidos akkor mindenképp nézesd meg. Légy türelmes magaddal. Jönni fognak az eredmények!
Laura
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!