Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ha stagnál a súlyom edzés és...

Zsuzsu705 kérdése:

Ha stagnál a súlyom edzés és diéta mellett, mikor változtassak? Vagy legyek türelmes, folytassam mint eddig, és a fogyás beindul ismét?

Figyelt kérdés
Életmód változtatásba fogtam, és ettől reméltem, hogy pár kilót ledobok, de a kezdeti 6 kg után 2 hete stagnál a súlyom. Jelenleg heti 6-7 napot edzek (kardió és súlyzós), az étrendemet átalakítottam (min. 1/3 zöldség v gyümölcs). Tovább csökkenteni a bevitt kalóriát nem igazán tudom, már többször fájt a fejem meg szédültem 1000/1200 cal mellett.

2021. júl. 5. 19:05
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Majd a profibbak kijavítanak vagy hozzátesznek, de én úgy tudom pont azzal, hogy ennyire meghajtod magad (pihenő nap nélküli edzések, alig eszel, stb.) arra készteted a szervezeted, hogy erőteljesebben raktározzon és azokból amikből azt akarod hogy menjen le, pont hogy maradni fog, mert úgy "érzi" hogy szüksége van rá később. Helyette a gyorsabban elérhető szöveteket bontja, mint az izom, így inkább csak ártasz.

Egy biztos, még a profi sportolók is esznek normálisan és pihennek, de legalább a szédülés és a legyengült állapot kéne jelezze, hogy nagyon nem egészséges amit csinálsz. Későn esett le hogy nyárra le akarsz fogyni, el kell fogadni és nem kinyírni magad.

2021. júl. 5. 20:44
 2/6 A kérdező kommentje:
Értem én, amit írtál, de ha pihinapot tartottam múlt héten, rögtön visszajött 1 kg, és ezért legalább annak örülök, hogy tartom a súlyomat. Egyébként nem nyárra akartam lefogyni, írtam, hogy életmód váltás (egészségügyi gondok), és inkább a stagnálás érdekelne. Az edzéseket nem fejetlenül végzem, legtöbbször élvezem a biciklizést, a futást, teljesen fel vagyok dobva. Mégis a kalóriákban látom a hibát, csak nem tudom, hogyan tovább. Kissé tanácstalan vagyok.
2021. júl. 5. 21:01
 3/6 anonim ***** válasza:
Hany kg vagy meg cm?
2021. júl. 6. 04:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Jelenleg 110kg és 165cm.
2021. júl. 6. 06:04
 5/6 Robcsi84 ***** válasza:
Valamit szerintem elszámolsz. Én 95 kilósan (120ról indultam) is még mindig fogyok 2000 körüli napi kalóriabevitel mellett. Persze edzek minden nap. Egyik nap súlyzós másik nap kardió. Nekem amikor stagnáltam 102 kg körül, akkor azért volt mert nem számoltam a kalóriákat és simán 2000 fölé mentem. Amióta applikációval követem és betartom megint megy lefelé. Te is mérsz mindent és számolod is rendesen?
2022. jan. 26. 23:18
 6/6 Robcsi84 ***** válasza:
Előző vagyok. Annyi kiamardt h én 193 cm vagyok és 37F
2022. jan. 26. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!