Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Érdemes most elkezdeni futni?

Érdemes most elkezdeni futni?

Figyelt kérdés
Van rajtam úgy 15-20kg felesleg. Nem tudom, hogy így érdekes-e elkezdeni futni. Ha igen, akkor hogyan, mire figyeljek?
2021. jún. 28. 14:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
35%
Nem, nem érdemes. Súlyfelesleggel futni nem túl jó az ízületeknek, előbb érdemes fogyni. Szerintem a futásra érdemes úgy gondolni, mint egy célra.
2021. jún. 28. 14:40
 2/11 anonim ***** válasza:
58%
Séta! Azt is ésszel. :)
2021. jún. 28. 14:42
 3/11 anonim válasza:

Futhatsz, ésszel.

Először mindig(!) bemelegíteni és utána nyújtani. Oké?;)

És folyadék.

2021. jún. 28. 15:28
 4/11 A kérdező kommentje:

Bemelegítés és nyújtás alatt mire gondolsz? Mondjuk egy 30 perces séta tekinthető annak?

Az ekkora súlyfelesleg már akkora lenne, hogy árthatna az izületeimnek?

2021. jún. 28. 16:23
 5/11 anonim válasza:

Neten vannak erről videók.

A séta is bemelegítés, de nem elég.

2021. jún. 28. 16:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

15-20 kiló plusz tud ártani, igen, de egyébként se lesz sok kedved futni vele, mert érezni fogod hogy sok. Séta ahogy írták, illetve bringázás is jó lehet, szintén ésszel.

Fogyni egy hosszú folyamat, hónapok kérdése, úgyhogy fejben is fel kell készülni rá. Emellett lehet az étrended is megérne egy kis változtatást, kezdésnek pl. az édességeket redukálni és váltani friss gyümölcsökre, több zöldségre és több folyadékot magadba vinni (nem cukros üdítőket).

2021. jún. 28. 17:46
 7/11 A kérdező kommentje:

Cukros üdítőket nem iszok, legalábbis csak nagyon ritkán. Édességre sajnos rászoktam a karantén alatt, de betegség miatt inkább csak fogytam, minthogy híztam volna alatta. Vizet nem iszok eleget, mert amikor megpróbálok többet inni folyton a WC-n vagyok. Egy időben néztem kalóriát, általában 1500-2500 kózött eszek hétköznap és olyan 3000 körül hétvégén, kicsit komplikált, hogy miért.

Nem magamra főzök, úgyhogy kicsit nehéz összerakni egy egészséges étrendet, de igyekszem, amennyire tudok. Kicsit gyenge az akaraterőm, azon próbálok csiszolni.

2021. jún. 28. 20:39
 8/11 anonim ***** válasza:

nem érdemes, tedd rendbe az étrendedet mert ha az nincs belőve akkor nincs az a mennyiségű futás amivel le tudod adni a feleslegedet

számold ki mennyi a súlytartási kalóriád, vonj le belőle maximum 500 kalóriát és figyelj arra, hogy tisztán egyél, igyál sok vizet

esetleg kezdjél el súlyokkal edzeni, mellette kardió

de magában a futás általában lutri

2021. júl. 14. 23:13
 9/11 A kérdező kommentje:
Próbáltam betartani a kalóriakeretet, de nem megy valami jól. Egy idő után kiborulok és elkezdek zabálni. Ha rossz kedvem van (elég gyakran), vagy, ha unatkozok (még gyakrabban), akkor eszek, nem tudom kontrollálni, fel sem fogom, csak azon kapom magam, hogy már megettem.
2021. júl. 15. 00:04
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne tudnád kontrollálni, válaszd hogy nem eszel. Te döntesz, nem dönt feletted más.

Keress más módot amivel leadod a feszültséget, keress tevékenységeket amikkel nem unatkozol, változtass. Mentálisan kellene erősödnöd, mert nagyon gyenge lábakon állsz, amihez szinte biztos, hogy szakember is kellene.

2021. júl. 15. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!