Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyi idő mig el tudom érni...

Mennyi idő mig el tudom érni a teljes spárgát?

Figyelt kérdés
Üdv! fél éve járok kick box-ra és szükségem lenne hogy letudjak menni spárgába mert nem tudok magasra rúgni nem vagyok bekötve egy átlagos hajlékonyságom van.A másik az hogy 4 évig jártam konditerembe szóval jó pár kiló izmot is felszedtem magamra. Mennyi idő körülbelül egy átlagos embernek hogy lemenjen hagyományos oldalirányú spárgába? És milyen gyakorisággal kell végezni a nyújtásokat ?
2010. aug. 24. 07:39
 1/9 anonim ***** válasza:
90%

Annyiszor kell nyújtani, amennyiszer jól esik. Hamar nem fog lemenni sajnos, csak akkor ha szétszakadnak az ízületek. Az meg nem kellemes, utána már sportolni sem tudsz.

2-3 naponta, szánj a nyújtásra 1 órát. Előtte dörzsöld be a lábad melegítő krémmel, vagy vegyél egy forró zuhanyt, és alaposan melegíts be, végezz szökdeléseket, lábemeléseket. Ez tartson minimum 20 percig. Utána jöhetnek az előkészítő gyakorlatok, mint pl. gátülésben hajolás előre, középre, terpeszben egyik lábhoz, majd a másikhoz, aztán középre. Feküdj a hátadra, kezedet a csípőd alá rakhatod, végezz lábtárogatást. Majd egyéb nyújtások is jöhetnek: zárt állásból hajolj előre, próbáld megérinteni a földet, stb.

Ezek után jöhet maga az angol spárga. Csúsztasd szét a lábaidat amennyire csak bírod, ahol pont elkezd fájni, és ott rugózzál aprókat.

Ha laza vagy 1-2 hónap, ha nem akkor több időbe telik. Ne feledd: fokozatosan csináld, nehogy lesérülj!

2010. aug. 24. 08:53
 2/9 anonim ***** válasza:
15%

1-2 hónap? 1-2 év inkább... már, ha nem vagy 5 éves.

a masszázs is segít, pl smr, a lazább izompólyák miatt jobban nyúlnak az izmiok.

2010. aug. 24. 17:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"Ha laza vagy 1-2 hónap, ha nem akkor több időbe telik."

HA laza...

Ha nagyon kötött akkor telik sok időbe, de mint írta egy átlagos ember:)Szóval nem lesz az egy-két év! Fel a fejjel!:):)És sok sikert, azt elfelejtem írni, hiába reggel volt:)

Szóval kitartás!!!

2010. aug. 24. 18:16
 4/9 anonim ***** válasza:
elfelejtettem, már írni se tudok:D:D:D
2010. aug. 24. 18:17
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
nyújtani miden nap nyújthatsz,csak persze fokozatosan és jó bemelegítéssel ahogy azt már leírták,és nyugi 2 hónap alatt megvan az ha rendszeresen csinálod...
2010. aug. 24. 21:21
 6/9 anonim ***** válasza:
60%
2 hónap persze.. 2 hónap akkor, ha csak 5 centi hiányzik...
2010. aug. 24. 23:17
 7/9 anonim ***** válasza:
88%

egyébként ha 2 hónap alatt lehetséges, akkor hogyhogy nem tud fél év KB után lemenni spárgába?

Másrészt, nem nyújtotok KB-on?

2010. aug. 24. 23:21
 8/9 anonim válasza:
Na megy már?
2021. febr. 6. 00:42
 9/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ez genetika.

Van aki megtudja csinálni, és van aki szerintem soha.

Az a férfiember aki letud menni spárgába - hát mit mondjak.

Én olyat nem nagyon ismerek.

Szerintem 5 évbe is telhet, ha egyáltalán akkor is sikerül.

40-50 évesen már akkor sem.

20-25 évesen még szerintem megoldható, de Van Damme sem tud már magasakat rúgni, nem hiába.

2022. júl. 29. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!