Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan kezdjek az edzéshez?

Hogyan kezdjek az edzéshez?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Hatalmas nagy segítséget szeretnék kérni tőletek. Szóval el szeretnék kezdeni edzeni , hogy formásabb legyek. Jobban inkább a popsimat szeretném formálni. Nem nagyot szeretnék, hanem kerek popsit.

Mivel sovány vagyok, és most kezdek el hízni , már 51 kg vagyok és 45 voltam,4 hónapja tettem le a cigarettát ,dietazni nem szeretnék pont ez miatt. Szóval kérdéseim a következők lennének felétek:

1) Mikor kezdjek el edzeni ?

2) hány naponta kell edzeni?

3) milyen edzésterveket ajánlanátok?

És jöhet még bármi, amit szívesen javasolnátok nekem! 19 éves lány vagyok.

Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségeteket! Hálás vagyok!

2021. ápr. 4. 19:55
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2021. ápr. 4. 20:47
 12/15 anonim válasza:

A számodra szükséges kalória mennyiséget elviekben ki tudod számolni:

Női: 655 + (9,6 × testtömeg kg) + (1,9 × magasság cm) – (4,7 × életkor év)

Ha nincs valódi fizikai aktivitásod (irodista életmód sportolás nélkül): × 1,2

Heti maximum 3 alkalom fizikai aktivitás: × 1,4

Heti 3-5 alkalom fizikai aktivitás: × 1,5

Heti 5 fizikai aktivitás: × 1,55

Heti 7 edzés: × 1,64

Heti 7 edzés és mérsékelten aktív foglalkozás (pincér, árufeltöltő): × 1,7

Mindennap jelentős és hosszú sporttevékenység és/vagy megterhelő fizikai munka (kőműves, kertész, szobafestő stb.): × 1,9

Ha fogyni szeretnél, nagyjából 300–500 kalóriával kevesebbet kell enned, mint amennyi energiát a nap során felhasználsz (és persze amivel még nem mész az alapanyagcserédhez szükséges érték alá). Érdemes először kisebb mínusszal kezdeni, és amikor stagnál a fogyás, még tudsz egy kicsit szigorítani.

Ha némi izmot szeretnél építeni és feszesebb alakra vágysz, akkor nőként napi 300–800 kalóriával többet egyél. Vedd figyelembe a testalkatod. Ha könnyebben szedsz fel zsírt, kevesebb pluszt egyen. Ha inkább vékony testalkatú vagy, bátran egyél többet.

Ha megvan hogy mennyit kalóriát szeretnél enni, akkor utána mérd a súlyod rendszeresen egy pontosabb mérleggel. Ha fogysz, akkor emelj rajta, ha nagyon hízol akkor csökkentsd.

2021. ápr. 4. 21:00
 13/15 anonim ***** válasza:
3 g/tskg fehérje? Ha nem akarsz vese dialízísre járni, akkor nem ajánlom.
2021. ápr. 4. 23:11
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

13

Miért kellene dialízisre mennie? Egyébként javítottam 2-re. Én 6 hónapon keresztül 4 g/ttkg fehérjét vittem be folyamatos orvosi ellenőrzés mellett, semmi problémám nem volt.

2021. ápr. 4. 23:13
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, megfogadom a tanácsokat !
2021. ápr. 4. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!