Egyszerűen alig tudom rászánni magam, nem a mozgással van bajom, azt szeretek, csak a futással. Egyszerűen nem találok rá okot, hogy miért jobb az erősítésnél (azon kívül pl, hogy állóképességfejlesztés)
Én pont az állóképességfejlesztés miatt csinálom. Viszont nem vagyok "igazi futó", ezért általában 10-12 perceket megyek intenzíven (vagy csak 5 perceket sprintekkel). Így nem is unalmas, és remekül fejleszti az állóképességet.
Az erősítő edzés is fontos (azt is csinálom, bár nem olyan sok gyakorlatot teszek a programomba), de az állóképességfejlesztés még fontosabb, mert az érezhetően fiatalabban tartja az embert.
2021. jan. 28. 23:13
2/8 anonim válasza:
Amióta tönkrevágta a térdem, már semmilyen.
2021. jan. 28. 23:36
3/8 anonim válasza:
Nemtudom utalok futni maradok a sulyoknal. A vegen még elég a nehezen megszerzett izom :D
2021. jan. 29. 07:49
4/8 anonim válasza:
Hát épp azért, hogy javuljon az erőnléted. Az erőnlét nem más, mint a szív- és érrendszer hatékonysága, pontosan emiatt nem egészséges csak erősítő edzéseket csinálni, mert hiába növekszik az izomzat, ha nincs mi ellássa oxigénnel és tápanyaggal, ha kitartó mozgást kell végeznie.
A másik, hogy ha belekezdesz az erősítő edzések mellett futásba is, a futásbna hamar lesz sikerélményed, mivel minden sportban a fejlődésnek logaritmikus a görbéje, az elején nagyon sokat lehet fejlődni.
2021. jan. 29. 09:59
5/8 A kérdező kommentje:
Hát igazából pont azért nem tetszik annyira a futás, mert nekem valamiért sokkal több idő volt elérni bármit is. Erősítésnél egyik nap megcsinálok egybe 15 fekvőt, két nap múlva már 20, egy hét múlva 25 lett. Hasonló sikerélményeim voltak másféle feladatokban is. Futásnál viszont egyre romlott, először 5 km-vel kezdtem, másnap már csak 3-at bírtam, és végül két hét után se sikerült 5 km-nél jelentősen több. Persze gondolom ennél kitartóbbnak kéne lennem, de ha az elején nem látok fejlődést, nehezen hiszem el, hogy ennyi szenvedésért megéri az, amit végül el fogok érni mondjuk fél-egy év alatt.
2021. jan. 29. 11:22
6/8 anonim válasza:
Elég csak beleneznem a tukorbe es mar veszem is a cipőt fel
2021. jan. 29. 14:09
7/8 anonim válasza:
Én szeretek erősíteni is, de mégis a futás a szívem csücske. Olyan boldogsághormont és megkönnyebbülést ad mint semmi más. Én is úgy kezdtem hogy utaltam futni, de ahogy éreztem hogy egyre jobban megy, úgy szerettem meg egyre inkább. Próbáld kicsi tavokkal, pl. 1-2km,szerintem 5 túl sok kezdetnek. Ha unod, csinálj résztávos edzést, vagy pl egy kör futás után mondjuk 20 fekvő, aztán megint futás. Adj pár hetet a dolognak. Ha meg nagyon utálod akkor inkább Hiit-et csinálj.
2021. jan. 29. 17:58
8/8 anonim válasza:
Futas olyam olyam erzes minden csak lottyeszti a segget sajnos
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!