Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan maradjak motivált?

Hogyan maradjak motivált?

Figyelt kérdés
Egy időben nagyon sokat jártam futni, de az életmódomon nem változtattam (pl. étkezés). Sajnos a futást abbahagytam és egy ideje dohányzom. Elkezdtem újból mozogni, de sajnos néha nincs elég motivációm. Hogyan tudnék motivált maradni, hogy elérjem a célom (fittebb, egészséges lenni)?

2020. okt. 30. 21:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy. A motiváció meginog vagy elmúlik. Ez így természetes, elvégre egyszer már abbahagytad. Sokkal egyszerűbb, hogyha a motiváció keresés/fenntartás helyett a mozgást egyszerűen olyan szinten a napirended részévé teszed, minthogy reggel megmosod a fogad és felöltözöl. Az ember a szokások rabja. Ha szokássá teszed, hogy elmenj futni, akkor sokkal egyszerűbb mintha motivációt keresnél, hogy miért ne hagyd ki.
2020. okt. 30. 21:37
 2/4 anonim ***** válasza:
A motiváció biztos kiváltása úgy történik, hogy pár perce már csinálod, amit nem akarsz, és mindig rájössz, hogy qrtajó.
2020. okt. 31. 11:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Olyan emberekkel tarts kapcsolatot akik tudnak motivalni! Es neked peldaképed is lehetne. Aki mar többször padlóra esett es mindig felállt..az tud valamit..az tud motivalni. Ha ellenkezöt valasztasz akkor mész az után
2020. okt. 31. 13:34
 4/4 anonim ***** válasza:

nagyon jó, amit #1 mondott a szokásokról. ha szokásoddá válik, már nem kell törni a fejed rajta, hogy csináld-e vagy sem, csak csinálod, mert az a dolgok rendje.

vannak mindenféle elméletek róla, hogy 20-30 nap alatt alakul ki egy szokás, ha ennyi ideig minden nap következetesen csinálod, akkor utána már megragad állandóra. ez persze egyénenként eltérő lehet, de kiindulási alapnak elég jó.

olyan elmélet is van, hogy 1-1 napot akár ki is lehet hagyni, de kettőt egy héten már nem, mert akkor megtörik a szokás és onnantól kiesel a rutinból. ez sem feltétlenül mindenkinél ugyanúgy működik, de segíthet megőrizni a kitartást.

azért a motivációra annyiban mindenképp szükség van, hogy meg is akard tenni a szükséges lépést a szokás felé.

ezt a motivációt talán abban keresd, miért is akarod csinálni, mi a cél, amit el akarsz érni vele? jobb kondit, állóképességet, egészségesebb életet akarsz, tovább élni, lefogyni, beleférni régi ruhákba, vagy csak megőrizni a mostani alakod, hogy ne hízd ki őket? ezekben keresd meg a téged motiváló célt, amiért érdemes áldozatot hoznod, illetve ami miatt képes vagy legyőzni a lustaságot és a halogatást.

2020. nov. 4. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!