Melyik karata stílust ajánlanátok?
Szeretnék elkezdeni egy japán harcművészetet, végül eldöntöttem, hogy a karatet.
Az volna a kérdésem, hogy szerintetek melyik stílust érdemes választanom? Goju ryu-, wado ryu-, kyokushin, vagy shito ryu?
A shotokant azért hagyom ki, mert tudtommal nem nagyon van benne contact, illetve a kyokushinnal az a bajom, hogy nincs fejre ütés.
Fontos volna, hogy az ütések és rúgások mellett a dobások, szorítások is kapjanak valamilyen szerepet. Szerintetek melyiket kéne választanom? És, ha ismertek Bp-en dojokat, akkor ajánlhatnátok. Köszönöm
Én kyokushint csináltam és volt fejütés. Szerintem ez dojo függő,hogy mennyire követik ,,szigorúan" az ilyen dolgokat. Sőt,elég sok fejütés volt.
Bár én azt mondom,hogy mindegy melyiket választod. Amelyik neked a legjobban tetszik és amit a városodban a legjobban oktatnak.
Önvédelemre úgyse a harcművészet a legjobb választás,mivel mire elérsz egy olyan szintet,amivel már érsz is valamit élesben,az nem 1-2 év. Egy boxoló lehet 1-2 év után eléri ezt a szintet,mivel nincsenek benne felesleges dolgok (pl katak és egyéb látványos elemek. Akár csak az ushiro mawashi geri. Élőben senki nem fogja használni,mert eleshetsz, valamint a másik fél úgyis benned lesz,azaz közelharc van...stb). Persze a célodat nem írtad le,de gondoltam azért ezt így megjegyzem pluszba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!