Vegán fehérje vélemények/tanácsok?
Sziasztok!
Szeretek edzeni, jó ideje csinálom már legfőképp itthoni edzést folytatok, főleg ebben a jelenlegi helyzetben ugye.
Első sorban tömegnövelés szempontjából kezdtem el, formásodni, erősödni szeretnék mert vékony lány vagyok. Szerencsére már van látszata a dolognak, azonban most kezdtem el fontolóra venni, hogy lehet segítene egy fehérje készítmény is.
Nem "divatból" vegánozok, sajnos egy ideje tejfehérje érzékenységet mutattak ki, így a tejalapú fehérje felejtős. Ezért is szeretnék bevinni máshogy fehérjét, mert régebben tejtermékekkel jól megoldottam.
A Myprotein oldalán nézelődtem barátnőm ajánlására, aki régóta komolyabban edz. Legfőképp borsó ill. szója készítményeket látok különböző ízesítésben. Növényi fehérjéből mit tudna tanácsolni, aki otthon van a témában? Úgy hallottam pl a szója nem a legjobb, mert terheli az emésztést.
Minden tanács jól jön, vigyázni szeretnék az egészségemre és azzal együtt szeretnék építkezni (:
Próbáld ki a szóját! Ez itt egy nagyon kedvező árú termék:
Vegán fehérje => jobb, mint a semmi, ha a kajából nincs meg a szükséges adag, de alapjáraton kerülendő. Viszont ha te egészségügyi okból kényszerülsz rá, akkor nincs mit tenni.
Egyébként ez nem vagy-vagy kérdés, van más alternatíva is:
Igen, az imént olvastam marha fehérjéről is. Ezt ajánlatosabb aékalmazni? Illetve miért "kerülendő" a növényi alapú?
Nekem valami olyasmit mondtak, hogy az kollagén mert porcból ilyesmikből áll össze..
De én ennyire nem ástam bele magam nem tudom, csak amiket másoktól kapok infók arról tudok.
Ha növényi, akkor szóját meg emésztésre gyakorolt hatása miatt szidják, mondjuk erről én is hallottam, hogy nem tesz jót.. Eddig akkor talán a borsó egy arany középút.
Egyél húst! Abban nincs tejfehérje és nem terheli úgy a gyomrot mint a laboratóriumban előállított porok.
Sokkal természetesebb, tehát jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!