Milyen arányban fussak és erősítsek hogy fogyjak?
16 éves lány vagyok 157 cm 53. Fogyni szeretnék. Kerlek kíméljetek azoktok a válaszoktol hogy nem kelll fogynom stb, mert nekem nem a súlyommal hanem az alakommal van bajom, mert nagyon sok háj van rajtam és kb 60 kg-nak nézek ki.
Milyen arányban erősítsek és fussak hogy fogyjak és formásodjak?
Nem teheted meg, hogy megeszel napi 1500 kalóriát, s le is futod :O Öngyilkosság.
Én 153 centi vagyok, 22 éves. Nekem talán több feleslegem van, legalábbis jobban látszik, mert kicsi vagyok. Gondolom, veled is ez a helyzet. Szerintem indíts azzal, hogy minden nap mozogj valamennyit, és legyen változatos, de legyen pihenőnap is. Iktass be a hétvégéidbe túrákat, sízést, olyan programokat, amik kikapcsolnak, mégis mozogsz. Én egy héten 3 vagy 4 nap futottam kb. 9 km-ert egyszerre, azon kívül túrázok, és szoktam erősíteni is, amikor kedvem van. Ahhoz, hogy izmosodj, pár fontos dolog: 1. ne akarj mindent egyszerre, ergo ne akarj egyszerre izmosodni és fogyni, mert abból az lesz, hogy a zsírréteg alá izom képződik anélkül, hogy a zsír eltűnne, és még teltebbnek fogsz látszani. Egyszer érdemes a felesleget lemozogni, lefogyni, amennyire lehet, utána lehet szálkásítani. Ehhez én azt ajánlom neked, hogy kicsit több futás vagy HIIT edzés legyen a programodban, és kevesebb erősítés. Plusz hasizomra egy héten 1, max. 2 alkalommal eddz.
2. A fehérje nagyon fontos, illetve az Omega 3 zsír. Ez mind megvan a halakban és a tojásban, plusz a csirkemell is nagyon jó fehérjeforrás. Ha több fehérjét fogyasztasz, hamarabb, és hosszabb távra jóllaksz. Edzés előtt pár órával pedig érdemes zabkását enni, mert nagyon jó szénhidrátforrás (az edzéshez kell erő, és a tévhittel ellentétben a szénhidrát az elsődleges forrás, nem a zsír), teli van rosttal, ami segíti az emésztést, s sok ízben kombinálható.
Az előttem szólónak egy annyiban volt igaza, hogy tényleg hamar lefogysz, ha minden kalóriát lemozogsz, amit megeszel. De pont olyan gyorsan vissza is hízod, ha nem folytatod ezt az életvitelt, márpedig ez tényleg öngyilkosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!