Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Fogyni szeretnék! Milyen...

Fogyni szeretnék! Milyen arányban fussak és erősítsek?

Figyelt kérdés

16 éves lány vagyok 159 cm 52 kg. Mielott jönnének azok a kommentek hogy "nem kell fogynod mert a sulyod megfelel a magassagodhoz"

Igaz hogy 52 kg az nem vészes, viszont iszonyúan zsíros vagyok, nagyonsok zsírpárna van a testemen. Látványba kb 60 kgnak nezek ki...

Heti 5-6 alkalommal tervezek edzeni(korabbban edzettem csak mivel nem figyeltem a taplalkozasomra nem ment le rolam semmi zsir)

Valahol az olvadtam hogy főleg kardiózni kell legalabb 3x a fogyashoz, valahol meg azt hogy inkabb erősitsek es az legyen a tobb. Szerintetek?

Milyen arányban menjek el futni és erősítsek itthon hogy fogyjak?

2020. dec. 2. 22:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Az erősítést engedd el, amíg súlyt vesztesz! Kardió edzés és kalóriamínusz a megfejtés. Nyilván ha többet szeretnél kajálni, akkor több mozgás is kell. A kardió jobb hatásfokkal billenti "amarra" a mérleget, mint az erősítés. Ha gyenge vagy, nem hangsúlyosak a formáid, akkor lenne érdemes "gyúrva" indítani: élből növeled a nagyfogyasztókat, könnyebb lesz értelmes egyensúlyt tartani, meg a plusz erőnléttel jobban növelhető a kardióhoz elengedhetetlen állóképesség is. Fogyáskor fogyni fogsz izomból is, és ha már választani lehet, akkor inkább legyen miből.
2020. dec. 3. 06:11
 2/2 anonim válasza:
Ezzel a súllyal valószínűleg jobban fogynál kardio edzéssel, mint súlyzós edzéssel. Szóval én is azt tanácsolnám, hogy így az elején menjen a kardio, amíg le nem adod a "rossz zsírt" és ki nem alakul egy biztos állóképesség és alap a súlyzózáshoz, majd kezdj el emelni a kalórián és válts egy konditerem béretet (ha újra nyitnak :D). Viszont amit akár most is elkezdhetsz, az a test tartást javító gyakorlatok. Ezeket tudod otthon, a szobában is csinálni és hidd el, az eredményeik rendkívül látványosak lesznek.
2020. dec. 3. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!