Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » 1 hónapja kondizok, és sokféle...

1 hónapja kondizok, és sokféle gyakorlatot végzek, és mindenböl egyre nagyobb súlyokkal, de valamiért fekvenyomásból nem tudok súlyt emelni. Miért van ez?

Figyelt kérdés
Szinte mindig minden gyakorlatból harmadszor megcsinálok 12-t ami azt jelenti, hogy emelhetek egy szintet. Fekve nyomásnál már lassan 3-4 hete 32,5kg csak ilyen 7x-8x megy ki a harmadik tizesnél. Pedig minden másból, ami mellizomra megy (egykezes súlyzókkal 30 fokos padon, 45 fokos madon fekvenyomás, tárogatás stb.) Tud valaki segíteni? :S
2010. aug. 13. 15:50
1 2
 1/13 Osynho ***** válasza:
Lehet, hogy a gyakorlat végrehajtása nem szabályos, vagy nem jó a táplálkozásod. Egyébként 1 hónap még semmi, majd ha fél év után se erősödik, akkor van gáz, lehet , hogy beindul a dolod hamarosan. Nyújtani szoktál? Izomláz?
2010. aug. 13. 15:59
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
egy hónap semmi, ne aggódj, lesz az jobb is. figyelj jobban a gyakorlatra, koncentrálj a mellizomra, nyomjad minél szabályosabban. esetleg edzőpartnert is keríthetsz, úgy biztonsábosabb.
2010. aug. 13. 15:59
 3/13 anonim ***** válasza:
Konkrét választ nem tudok adni, de lehet hogyha csökkentenéd az ismétlésszámot és nagyobb súllyal próbálkoznál, akkor lenne fejlődés. A 32.5 kiló az összesen annyi vagy cső nélkül? Amúgy meg egy hónap nem nagy idő, légy türelemmel.
2010. aug. 13. 16:01
 4/13 anonim ***** válasza:
Próbáld ki,hogy fekve is egykezessel nyomsz.Nekem bejött.
2010. aug. 13. 17:48
 5/13 A kérdező kommentje:

elsőnek : a gyakorlatot jól csinálom, minden edzés után iszok egy fehérjeturmixot, és már híztam is, amióta gyúrok. Nem igazán szoktam nyújtani :S izomláz nemigen szokott am lenni

másodiknak : van edzőpartnerem, és ő eleinte kevesebbet nyomott nálam fekve, de mostmár lehagyott. :/

harmadiknak : 32,5 rúddal együtt. Az a gondom, hogy minden másból emelek a kilókon, csak ezen nem megy :S

negyedik : lehet az joblenne, sőt biztos is, de a személyi edzőm ezt írta fel az edzéstervemre, és azóta nem találkoztam vele, hogy megkérdezzem.

Köszi a válaszokat! :)

2010. aug. 13. 18:06
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha havonta egyszer találkozol a "személyi edződdel" az nem személyi edző.Akkor lehet így hívni valakit ha mindí ott van a seggedben és b*sztat hogy csináld.Első 1 hónapban pedig már fejlődnöd kellett volna.Valami nem jó.

Szerintem is a kivitelezéssel van a gond.Próbáld szűkebb fogással úgy hogy nem engeded teljesen mellre és csak kisebbeket nyomsz vissza nem teljesen(magyarul nem nyújtott könyékig).Olyankor úgyis nagy terhelést vesz át a kar amikor teljesen kinyomod a rudat.

Lehet hogy nagyon befekszel alá vagy nem eléggé.A fogás is lehet rossz.Ha megnézel 1-2 jobb embert lehet látni hogy nem kinyomják a rudat hanem inkább magukat próbálják a rúdtól elnyomni

Biztos vagyok benne hogy apró de lényeges kivitelezési hiba lesz

2010. aug. 13. 19:51
 7/13 anonim ***** válasza:
A személyi edzőhöz még annyit hogy valódi súlyzós edzéshez testépítő edző kell nem személyi.Az 1 kicsit más.És ha jó edződ lenne akkor ő ezt észrevette volna és változtat valamin
2010. aug. 13. 20:02
 8/13 anonim ***** válasza:
Igen.Kezdőknél alap hiba.A helyes technika lefelé lassabban,fölfelé gyorsabban és nem nyújtod ki a karod a végén és a fejed is maradjon végig a padon.
2010. aug. 13. 20:03
 9/13 anonim ***** válasza:
Vagy ha van 1 jobb minőségű smith gép a teremben akkor csináld azzal.Meg fogsz lepődni hogy mennyivel könnyebb szabályos gyakorlatot csinálni vele.
2010. aug. 13. 20:08
 10/13 A kérdező kommentje:
Nemtom, szerintem jól csinálom a gyakorlatot :S A rúdon vannak jelzések, ott megfogom a gyűrűs ujammal, és lenyomom, kinyomom, de teljesen, vagyis nekimegy a mellemnek, aztán teljesen kinyújtom a kezem. Smith gép van a kondiban, és tényleg könnyebb vele, már próbáltam, de akkor a mellékizmok nem dolgoznak, és az nemjó :S haxor temár annyi kérdésemre válaszoltál h nemigaz :D kösz tesó ;)
2010. aug. 13. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!