Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Aikido így hasznos lehet?

Aikido így hasznos lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Korábban (gyerekként ) 6 évig karatéztam, szeretnék ismét elkezdeni harcművészettel foglalkozni, az Aikido ami megfogott valamiért, viszont nem tudom, hogy a karatés emlékeimmel együtt alkothat-e egy működőképes elegyet ha egyszer önvédelemre kellene használnom?

(Nagyon tetszene a szellemisége stb., csak azt nem tudom, hogyha netán 10 év múlva egy olyan szituációba keveredek, akkor az Aikidon tanultak segítségemre lesznek-e, vagy inkább egy másik stílust kellene keresnem, ami talán több esélyt ad egy ilyen helyzetben?!)

A válaszokat előre is köszönöm.

2020. dec. 22. 18:19
1 2
 11/19 Á.Zoli ***** válasza:
Melyik városban keresel lehetőséget edzeni?
2020. dec. 23. 06:47
 12/19 anonim ***** válasza:

#10 Boksz, kick-box, BJJ.

A bokszot sokan szeretik lebecsülni, mert nincs meg benne az amúgy is totál felesleges spiritualitás, de egy nagyon hatékony küzdősportról van szó. Önmagában nem teljes, de egy önvédelmi szituációban, ahol tényleg harcolnod kell, 99%-ban a módszer "üss és fuss". Ha pedig ütésről van szó, az ökölvívásnál nem igen találni jobbat.

2020. dec. 23. 08:12
 13/19 A kérdező kommentje:

#11: Budapesten

#12: köszönöm!

2020. dec. 23. 15:35
 14/19 anonim ***** válasza:
10%
Az a baj hogy az aikido azért nem jó önvédelemre mert nincs benne igazi full kontakt küzdelem amikor az ellenfeled igazán ellenáll. A box az nyilván jobb ahogy sokan írják de az sem minden.. Nem tudom kerültetek e már utcai verekedésbe, de bizonyított tény hogy ha nincs pleknibol leütés és mind a két fél számít a másik támadására akkor az esetek 70 százaléka test a test elleni küzdelem tehát birkózás judo és földharc. Mind a profi mind az amatőr reális 1 v 1 ketrecharc küzdelemben rengeteg szerepe van a foldharcnak és birkozasnak. Nem azt mondom hogy a sima box haszontalan, átlag emberrel szemben kiválóan működik, viszont a boxolok igazán meg vannak szorongatva ha egy testharc stílus képviselőivel állnak szemben, mivel a boxolonak egyetlen lehetősége van, az pedig az utotav megtartása és ütés. Én mindig azt mondom hogy az ütest lehet tompítani, lehet levédeni bizonyos szintig, viszont egy birkózó szorításából az életbe nem jössz ki ha csak allo bunyót uzol tehát én önvédelemre elso sorban mindenképp a birkózás foldharcot javaslom, hisz azzal van a legtöbb lehetőséged megállítani egy agresszív támadót
2020. dec. 23. 17:03
 15/19 anonim ***** válasza:
UI.: Egyik volt kidobo kollégám egyébként 10 év bírkó után elég sok mindenkit bedarált a környéken pedig életben nem tanult ütő rúgó stílust egész egyszerűen gyors volt robbanékony és baromira bírta az ütéseket, pedig aztán volt hogy képzett allobunyossal verekedett, és volt hogy kapott is de földhöz vágta az embereket és a végén szetcsepelte a földön. Tehát do grappling gyerekek. Hogy egy kicsit a box oldalán legyek, meg lehet tanulni úgy ütni hogy senki ne tudjon közel menni de nem lehet mindenki Klicsko meg Tyson
2020. dec. 23. 17:42
 16/19 anonim ***** válasza:

A birkózás nagyon hasznos és tényleg érdemes a bokszot kiegészíteni egy grappling típusú küzdősporttal, de itt most önvédelmi szituációról van szó, nem ketrecharcról vagy egy kidobói állás követelményeiről. Önvédelem esetén pedig nem együtt akarsz fetrengeni a támadóddal, hanem olyan távol kerülni tőle, amennyire lehet és olyan gyorsan, amennyire lehet. Pláne, ha nincs egyedül. Ezért írtam, "üss és fuss".

2020. dec. 23. 18:07
 17/19 anonim ***** válasza:
Küzdősport mellé egyébként kiegészítésnek lehet minden edzés végén kifejezett szituációkat gyakorolni. Fajdalomtures pl rengeteget számít. Mi grappling edzésen csináltunk olyat hogy korbeallt mindenki és 2 ki*** ott nagy pofont csapatunk a másiknak meg gyomorszajon utottuk egymást. Nem is gondolnátok hogy egy hasat hogy fel lehet kemenyiteni pl vagy a lábat. Olyan szinten fel lehet hogy ha évekig csinálod testre szinte lehetetlen lesz lerugni leutni az embert.
2020. dec. 23. 23:16
 18/19 anonim ***** válasza:
68%

Úgy látszik, még néhány aikidoka is rájön, hogy a szájkarate halálosabb harcművészet, mint az a társastánc, amit ők űznek.

[link]

2020. dec. 24. 17:38
 19/19 anonim válasza:
Az a baj ezekkel a harcmüvészetekkel hogy nincs bennük nyers erő.
2020. dec. 25. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!