Szkander, hogy csináljam leghatékonyabban?
Édesapám szerint hirtelen sokat akarok, és tönkre fog menni a kezem...
16 éves srác vagyok, ezelőtt sose szkanderoztam semmilyen szinten, most kb napi 1 órát szkanderozok... nyilván utána remeg a kezem meg minden, de ez nem jelenti az hogy tönkre is fog menni...
Meg mondja hogy semmi tartás nincs a kezembe, ez tudom is, nem véletlen erőltetem...
És az erőltetés a legbiztosabb út a sérüléshez.
Keres videókat hoza yt on. Kezdésnek.
Alkaron lévő hajlító izmok dolgoznak ugyan, két funciójuk a szorítás és a csukló stabilizálása szkander közben.
Mivel a másik is rászorít a kezedre, értelemszerűen nem a szorításon fo múlni, a csuklóhajlítókkal pedig csak stabilizálni tudsz, a csuklóddal nem fogod húzni, már csak azért sem, mert hajlított ujjak mellett nemnagyo lehetséges a csukló behajlítása. +a húzó mozdulatok során a szorító izomzat is kap bőven. Összefoglalva: nem az alkaron múlik elsősorban, ezért hagytam ki.
Ami érdekelne, hogy hogyan szkanderozol napi 1 órát, gépen, vagy találtál rá valakit? Másik félő kérdésem, hogy ugye szimmetrikusan edzel? A hatékonysághoz meg több dolog is kell, ahhoz mélyebben nézz utána.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!