Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen sportot ajánlanátok...

Milyen sportot ajánlanátok kezdőként?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 164 cm, 82 kg nő vagyok. Az elmúlt 8 hónapban fogytam 26 kg-t, szeretnék még többet fogyni, de eddig csak az étrendre figyeltem oda, mostmár szeretnék elkezdeni mozogni is. A futás kivételével tudnátok ajánlani valamit ilyen súllyal, kezdőként? Köszönöm :)
2020. nov. 18. 15:26
 1/3 anonim válasza:

Én személy szerint a csoportos fitness edzéseket ajánlom, persze jelenleg nem kivitelezhetőek, viszont ott van egyrészről valaki, aki megmutatja mit kell csinálni, másrészről csinálod becsülettel, mivel motivál, hogy a többiek is csinálják. Harmadrészről annyira sokféle edzés van már, hogy tutira találsz kedvedre valót, én a helyedben vmilyen alakformálóval kezdenék, és ha már formába jöttél, akkor lehet szintet lépni bármilyen erősítő edzésre (TRX, gymstick), vagy intenzívebbre (HIIT, kangoo).

Mivel most ez nincs, nekem az a javaslatom, keress fel valakit, aki vállal személyi edzést, akár online is. Nincs ezzel semmi baj amúgy, én is most így csinálom, nyilván nekem könnyebb dolgom van, mert nem most kezdtem, de ha az edző is lát téged, akkor ki tud javítani vmennyire, ez ugyanis a baj az otthon önállóan végzett gyakorlatokkal, főleg kezdőként, hogy az emberek rosszul csinálják a gyakorlatokat, észre sem veszed, de nem jó a tartásod, ha véletlenül egy írt edzésprogram ki is tér ezekre a dolgokra, magadat akkor sem látod, meg nem is biztos, hogy leírás alapján érted, hogy mi akar. Személyi edzővel ráadásul ügyesen fel lehet építeni a gyakorlatokat a te szintednek megfelelően, egy edzésnek ugyanos fázisai vannak, amelyeket otthon az ember egyedül szeret kihagyni. Illetve sokkal változatosabbak a gyakorlatok is, nekem heti 3 edzésem van, eddig 2x ugyanazt a gyakorlatot nem csináltuk, pedig nekem nem nagyon vannak itthon eszközeim, ráadásul babát is várok, elég limitált, hogy mit végezhetek.

2020. nov. 18. 16:48
 2/3 anonim ***** válasza:

Van bicajod?

Szépen felépítve elkezdhetsz egyre többet tekerni - ez nem terheli az izületeidet. Persze ha eddig sose bicajoztál, akkor nem biztos hogy ilyen hidegben lesz kedved elkezdeni.. De tavaszra kitűzheted magadnak. :)

2020. nov. 18. 17:00
 3/3 anonim ***** válasza:
Amelyik szórakoztat, amelyik közben jól érzed magad. Nincs értelme olyat csinálni, amit unsz vagy utálsz.
2020. nov. 18. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!