Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Erősítés, vagy fogyás?

Erősítés, vagy fogyás?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Szóval:

Adott egy lassan 18 éves, kb 174 cm magas, ~100-105 kg tömegű fiatal, aki nem tudja mit csináljon. (de komolyan. :D)

Más emberek elmondása szerint egyáltalán nem nézek ki 100 kg-nak, illetve a fizikumom sem olyan, mint egy 100 kg-os személynek. Gondolok itt arra, hogy heti 3x járok hobbi szinten focizni, ahol a többi normális súlyú társammal felveszem a "párharcot", egyáltalán nem maradok alul attól, hogy jó pár kg felesleg van rajtam, pedig már hallottam olyat, hogy ilyen felesleggel és súllyal nem nagyon kellene bírnom a futást és az ehhez hasonló dolgokat.

Rengetegen mondták már, hogy kezdjek el gyúrni, majd az helyrehoz, mert olyan a testalkatom. Viszont először nem fogynom kellene, utána pedig az elvesztett zsírt "pótolnom" egy kevés izommal? Tényleg nem értek hozzá, ezért is kérdezem, hogy először fogyás és utána kezdjek el gyúrni, vagy pedig egyből vágjak bele a gyúrásba aztán majd lesz ami lesz?

Teljesen hülye vagyok a témához, szóval elnézést ha valami nagyon hülyeséget írtam. :D

2020. nov. 14. 17:53
 1/3 anonim ***** válasza:
Mind a kettő együtt.
2020. nov. 14. 18:14
 2/3 anonim ***** válasza:

Erösítés ÉS fogyás!

Legalább 15-20 kilót le kellene adnod még akkor is, ha kifejezetten sok izommal rendelkezel, mert így az izületeid aránylag hamar tönkremennek a magas testsúly miatt.

Össze kellene állítani egy megfelelö étrendet, és emellett erösíteni, ugyanis az is fontos, hogy "ne fogyj ki a börödböl", azt ugyanis utólag nehéz korrigálni.

2020. nov. 14. 18:50
 3/3 anonim ***** válasza:
Kizárólag együtt.
2020. nov. 14. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!