Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Sprint közben összecsukló láb?

Sprint közben összecsukló láb?

Figyelt kérdés

Remélhetőleg csak a hirtelen erőltetéstől. Nem teljesen csuklott össze hanem csak indult összerogyni de megtartottam magam. Másnál is megesett már hogy valamely végtagja elernyedt mert túl sokat kapott? Elég ijesztő volt.

Illetve csak a MASZ foglalkozik atlétikával?

(100 m sprint érdekelne felnőttben)

2020. nov. 12. 08:36
 1/2 A kérdező kommentje:
A sprint előtt nem voltak edzéseim, ezért arra vetek.
2020. nov. 12. 08:37
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen, ha hirtelen kap olyan terhelést bármely testrész, amihez nem szokott hozzá, annak könnyen lehet ez a következménye. Ezen kívül fontos, hogy minél nagyobb a megterhelés mértéke, annál jobb legyen a vérkeringés. Illetve a bemelegítés is igen hasznos. Táplálkozás sem elhanyagolható.

Sok-sok éve lementem egy ismerősömmel egy foci pályára, ahol 2-en voltak és elkezdtünk focizni. Ment egy ideig, aztán amikor ők jöttek középpályáról, az egyik gyorsan megindult (támadt) és kificamodott a térde, jajjgatott. Hamar jött a mentő. Tehát nem játék. Nekem porckopásom van, már nem tudok olyan ficánk lenni, mint 5-10 évvel ezelőtt. Sprintre egyáltalán nem adom a fejem, még kocogásra sem, hogy elérjem a járművet (elő jön a fájdalom). De ez porc...

2020. nov. 12. 08:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!