Javít a kondin a mindennapi 1 óra gyaloglás?
Szia,
Szerintem nagyon is jó, bár a kérdés mit értesz kondi alatt. Ha egészségesebb akarsz lenni, nyugodtabb élettel, akkor a gyaloglás kiváló. Ha izmos testet, akkor nem biztos, hogy a legjobb.
Gyaloglás közben nő az oxigénfelvétel, ami javítja a keringést, erősíti a szivet. Kiváló a felső léguti problémákra. Kioltja a kortizol, stresszhormont és pozitív hormonokat termel, pl endorfin. Stresszre kiváló levezető. Tudati szinten, fókuszálja a tudatot, mivel egy monoton tevékenység, ezáltal nem nagyon tud pörögni az agyad (mint amikor pl. ülsz). Tedd renszeresség, heti 2x, 3x.
Remélem tudtam segíteni!
Kérdező, ha állóképességet, jó közérzetet, stb. értesz "kondi" alatt, akkor igen, javít.
Ráadásul a fizikai erőnléted javulásával tudod fokozni a tempót (sportgyaloglás, akár nordic walking botokkal erősítve), így megtett távot, és intenzitást is tudod növelni.
"Tudati szinten, fókuszálja a tudatot, mivel egy monoton tevékenység, ezáltal nem nagyon tud pörögni az agyad (mint amikor pl. ülsz)."
Én éppen azt szeretem a gyaloglásnam, hogy közben tudok gondolkodni. Bringán sokkal nagypbb koncentráció kell és fizikailag is mgterhelőbb, ezért tekerés közben üres fejjel megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!