Egy személyi edzőnél alap elvárás a futás?
Mivel lassan másfél éve foglalkozok az egészséges életmóddal és a testedzéssel, elkezdett érdekelni ez a szakma. Sokáig itthon edzettem, majd elkezdtem konditerembe is járni. Nagyon élvezem a súlyzós edzéseket, viszont futásban mindig is nagyon rosszul teljesítettem. Mai napig hadilábon állok vele. Alapjáraton nem igazán szeretem ezt a mozgásformát de még egy kisebb kellemetlenség is közrejátszik, amiért nem tudom élvezni a futást. Elég furcsa kifogásnak hangzik, de a fogaim nagyon érzékenyek hidegre, savanyúra. Így amikor futok, a gyakoribb lélegzetvételeknek köszönhetően ami menetszéllel párosul rettentően elkezdenek fájni. Annyira képtelenné tesz hogy koncentrált maradjak és jól teljesítsek. Ez a probléma már gyerekkorom óta megvan. Azért is teszem fel ezt a kérdést, mert rengeteg sportágban alapvető edzésformának számít a futás és sokmindent futásban mérnek, hogy mennyire vagy rátermett az adott kategóriára. Sokkal szívesebben biciklizek vagy úszok.
A rosszindulatú válaszoktól kérlek kíméljetek, mivel azért teszem fel ezt a kérdést, mert nem vagyok jártas abban, hogy mik az alapfeltételei annak, hogy személyi edző lehessen valaki. Szeretném tudni, hogy mire számítsak. :)
21/L
Nem a futás lesz itt a fő probléma, hanem a hozzáállás. Először is ha annál a lépésnél vagy még csak, hogy változtass az életviteleden, akkor még nem arra kellene készülnöd, hogy személyi edző legyél. Ez amolyan vak vezet világtalant esete lenne. Rengeteg a pocsék személyi edző és fitness guru, akik máig a saját életmódváltásukból indulnak ki, holott pont az lenne a feladatuk, hogy az ügyfelekkel személyre szabottan foglalkozzanak.
A másik fele, hogy az egészséges életmódnak része kell legyen az erőnléti edzés is, ami persze lehet más is, mint a futás. Nyilván aki futni szeretne, azt nem te vállalnád személyi edzőként. Viszont ahogy finnyáskodsz, az nem szimpatikus, biztos hogy ezzel a hozzáállással jó példát tudnál mutatni a tanítványaidnak? Az ürügyed ráadásul az összes outdoor sporttevékenységet kizárja.
A hármasnak köszönöd? Ez komoly? Na te is képviselsz egy színvonalat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!