Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért nem tudok fogyni?

Miért nem tudok fogyni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

18 éves lány vagyok, egy hónapja kb. 60-61 kiló voltam, nem gondoltam soknak, de elkezdtem futni, hogy formálódjon az alakom.

Heti 3-4 alkalommal futok 2-4km-et, ahogy épp jól esik. Mellette 2 alkalommal edzek itthon. (Gugolások, combgyakorlatlk, valamint hasgyakorlatokat is végzek).

Tegnap edzés után ráálltam a mérlegre és 64.5 kilót mutatott.

Figyelek az étkezésre is.

Én magamon nem látok változást, de ezt nagyon soknak gondolom.

Mi lehet ennek az oka?

Valamint mit tudok ezellen tenni?

2020. aug. 25. 23:29
 1/5 anonim válasza:

Az izom nehezebb mint a zsír, ne lepődj meg, hogy rendszeres edzéssel gyarapszik a súlyod.

Egyébként sem az számít, amit a mérleg mutat, hanem amit a tükörben látsz. Ugyanis ha izommal vagy 65 kg vagy izom nélkül 60 akkor hiába vagy könnyebb 60 kilósan, a tükörben nem ezt fogod látni.

Lényeg, hogy érezd jól magad a bőrödben, akárhány cm magas is légy, 65 kg egyáltalán nem súlyfelesleg, pláne, ha ez mind izom :D

2020. aug. 25. 23:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem is vagy túlsúlyos. Úgy nehéz fogyni, ha eleve nem duci az ember. :D
2020. aug. 26. 03:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Először is ne pánikolj ezen.

Jó eséllyel csak víz amit a szervezeted megkötött. Mellette lehet még némi izom tömeg gyarapodás az is extra súly.

Változást azért nem látsz mert minden nap látod magad és nem hirtelen változások vannak egyik napról a másikra.

Készíts magadról időnként egész alakos képet összehasonlításhoz.

2020. aug. 26. 08:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Milyen jó is volna, ha kalóriadeficit mellett izom is épűlne, de ez nem így van. Izomvesztés történik, mivel a szervezeted azt használja üzemanyagként a zsír mellett, ha nem kap ételt.

Lehet, hogy a szervezeted elkezdett tartalékolni, lehet folyadék is, és ha nem voltál kalóriadeficitben, némi izom is felmehetett.

Folytasd tovább a mozgást, amit hosszú távon is be tudsz építeni a napjaidba.

2020. aug. 26. 09:31
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2020. nov. 27. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!