Ha tónusosabb izomzatot szeretnék, mit csináljak?
Eddig nagyban követtem egy fogyókúrás étrendet, de tulajdonképpen a súlyommal semmi bajom, és vékony is vagyok, csak szeretnék szálkásabb, tónusosabb testet. Ez esetben mit csináljak? Sokat kardioztam, néha súlyokat emelek (viszont sajnos valamiért az ízületeim nem annyira szeretik, meg félek, hogy attól "vastagabb" leszek), most nem tudom, hogy legyen tovább. Kell a kalória deficit? Milyen jellegű mozgást csináljak?
18/l
Ha száradni, szálkásodni szeretnél, kell a kalória deficit. (vagy kevesebb kalóiárt vigyél be, vagy több mozgással többet égess el, mint amennyit beviszel. Ha edzel, lehet ezt már meg is teszed folyamatosan, anélkül hogy kevesebb kalóriát vinnél be, erre érdemes figyelni.) Valamint lehet a bőröd alatti zsír-víz réteg van már csak, én azt nem pucolnám le egyébként, de a bőr alatti zsírréteget, ami kb 2 centi azt elméletileg csak napozással és szaunázással lehet eltüntetni, és gondolom azt sem örökre, ott már nem elég a szimpla diéta és mozgás sem. De az nem is vészes. Ha tónusosabb izmokat szeretnél, akkor pedig súlyzósedzésesen tudom elmagyarázni, de ugyan ez van saját testsúllyal is: kisebb súllyal kell edzeni. Ezáltal több mozgást fogsz végezni, mert többet bírsz csinálni. A tévhit az az, hogy nagy súlyokkal keveset kell nyomni, kis súlyokkal sokat. Ez dőreség, egyszerűen kis súlyokkal több megy. Nem vagyok szakember, de 5 éve edzek (előtte más sportok is voltak), és én úgy tudom, hogy ettől a több mozgástól lesz tónusosabb az izomzat. Nagy súlyoktól meg robosztusabb, nagyobb lesz (izom így alklamzakodik, szerintem evidens, nagy súlyokhoz nagyobb izom kell, több kis mozgáshoz több izomrost) Az ismétlések között maximum 1 percet pihenj, ezzel fenntartva a pulzust és a zsírégetést. Kardiózni pedig sose kardiózz, csak aerobozz, vagy hit - hiit , olyan mozgásformák, amelyek fat burn stádiumba esnek, nem kardióba, mert kardióval izmot is égetsz, mivel a szervezetnek táplálás szempontjából sokkal könnyebb az izmot visszabontania tápanyagokra, mint zsírt felszabadítani és azt elégetni.
Egy 1-1,5 órás bármilyen edzés után kb 20 perc aerob megteszi az elegendő zsírégető hatást, egyébként 40 perc kocogás 2 kmeren (az idő és táv megadja milyen gyorsan kell kocogni ahhoz, hogy csak zsírt égess). Bár elméletileg 40 perc mozgás után indul be csak a zsír égetés, de nekem pl ez az említett lassú kocogás sokat segített előzetes edzés nélkül is anno.
23/F
A nőies gömbölydedség már zsírdisznóság?
(És ha "boomer", akkor amúgy mi van? Aki elmúlt negyven, húzza le magát a vécén?)
6-os: Próbáld ki. Nem véletlen van ez így kitalálva. Nekem be is vált mint írtam, izzadtam, mint a zsírdisznó. Így jön ki a megfelelő feszített tempo és pulzus, folyamatosság, terhelés ahhoz hogy érjen is valamit és méghozzá ne izmot égessen.
A nőies gömbölydedséged sokan összekeverik a zsírossággal. Ezért van mindenféle előítélet oda és vissza. A telt =/= dagadt.
Izom+kevés zsír = telt, tökéletes nő.
Szálkás nekem sem kéne, nem szeretem a kockás hasú nőket, csak ha van középen egy függőleges csík, az nagyon vad.
Amúgy a boomer kifejezés nem csak korfüggő már, viselkedésre is mondják, az húzza le magát, aki ide jön kioktatni mást, miért ne lehetne szálkás ha az akar lenni? ennyi.
Köszönöm az eddigi válaszokat :)
Számomra fontos a sport és a mindennapos mozgás, igazából nincs bajom a külsőmmel, olyan egészségesen vékony alkatom van, amit szeretnék kicsit "felturbózni" némi izommal. A kockahasról nem álmodozom, csak egy erős hasizom azért szép lenne.
A 2 km futás 40 percen hogy?? Nem tudom elképzelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!