Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Ilyen "beszólás" után mit...

Ilyen "beszólás" után mit lehet csinálni, mi a jó döntés?

Figyelt kérdés

Azzal kezdeném, hogy 8 évesen beírattak a szüleim bokszedzésre amit gyűlöltem, de sokat adott.Nagyon nagy az önkontrollom, és konfliktuskerülő ember vagyok.Ritkán akadok ki, akkor is maximum leordítok valakit, és megnyugszom egy évre.

18 évesen fejeztem be, néha kicsit hiányzik, de nekem valahogy nem jött be a sport. (nem is voltam kiemelkedő tehetség, de azért ment, főleg 10 év tapasztalattal)

"Utcán" azaz buliban egyszer verekedtem, akkor már nagyon túlfeszítették a húrt, de akkor sem volt verekedés, egy felütéssel nem is egészen szabályos mozdulattal állba vertem az illetőt, aki elájult (akkor nagyon megijedtem, viszont hogy nem lett baja azt mondom megérdemelte)

Azonban vannak szituációk, kisebb ilyen-olyan beszólások amikor nem tudom mit reagáljak pontosan, nem szeretem a konfliktust, de azt sem ha madárnak néznek.

Most egy konkrét példa, hogy jött velem szembe két 15 év körüli srác az a nagyon laza és vagány típusok.

Az egyikük egy kis köpcös belevaló cigánygyerek volt, a másik egy max 60 kilós cingár.

Rájuk néztem, ők is néztek, majd ahogy elmentünk a cingár odaszólt a köpcösnek,hogy "benézett minket".Utána fordultam, kérdeztem, hogy nem lehet rád nézni?Mentek tovább, hátra-hátra pillantottak, és dünnyögtek valamit amiből egy szót sem értettem, mondtam, hogy hangosabban.Mentek tovább, így én is mentem az utamra.Most komolyan, ezzel mit lehet csinálni?Azért nehogy már őt zavarja,hogy én rájuk néztem, mit hisz magáról?Ráadásul a köpcöst akarta uszítani?!

Néha annyira bosszantanak az ilyenek, és tudom,hogy sokan azt mondják, hogy ez az amit el kell engedni, és igen, de akkor is dühíti az embert, hogy a kis suttyó hőbörög mert "benézem".Miközben messze nem egy kategória vagyunk szerintem.

Sajnos sok ilyen apróság van, és néha ezek össze tudnak gyűlni bennem, és egy ilyen beszólásért is legszívesebben megcipőzném az embert csak nem lehet, mert abszurdum lenne ezért verekedni, főleg 15 évesekkel.Meg bárki mással.

Aki sportol, esetleg biztos benne,hogy a legtöbb ember ellen meg is tudja magát védeni, az mit reagált volna, vagy hasonló szitukat hogy kezeltek, úgy hogy utána ne idegesítsen az,hogy a kis gyökér felfelé köpköd?

2020. ápr. 15. 21:33
 1/4 anonim válasza:
86%
Nem érdemes vele foglalkozni. Tudom hogy nehéz és legszívesebben megvernéd de csak te jössz ki belőle szarul. Én egy elég nagy cula vagyok (194cm 110kg) és még igy is van amikor belémkötnek hasonloan. Én 1x utottem meg valakit iskolában akkor is én jöttem ki belőle rosszul mert idosebb voltam és hiaba mondtam hogy ő kényszeritett de nem értették meg. Én azt mondom h az ilyen idiota beképzelt faszokkal nem kell foglalkozni. Rohogjel egyet es menjél tovább. Néha amúgy nekem elég szórakoztató hogy nem veszik észre hogy elég csak egy rossz lepés nekem és beleépítem a betonba és igy is képes kóstolgatni :)
2020. ápr. 15. 21:50
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

#1-nek igaza van, tényleg nem ér annyit az egész. Veled hasonlóan, én is küzdő sportolok, pontosabban thai-boxolok 4 éve. Az ottani srácokkal mindig szoktunk menni valahová, bulizni, csajozni, vagy csak inni stb. Egyik este viszont (nem vagyok rá büszke) nagyon beittunk és ketté váltunk, két szórakozóhelyre mentünk. És hát mit ad isten, belém kötött egy drogos arc a helyen, azért mert rá mertem nézni. Na hát nem kellett több, kiordítottuk egymást az utcára, és ment a lökdösődés. Akkor úgy voltam, hogy lesz*arom hogy milesz, kinyírom a csávót, kinek hiszi magát, hogy mindenki előtt befenyít, hát kisujjal szétütöm... És abban a pillanatban jött meg haverom és rángatott el onnan. Akkor abban a helyzetben (és állapotban) úgy éreztem, hogy helyreállíthatatlanul sérült az egóm, és ezekután mindenki egy cs*cskának fog nézni, mert nem álltam ki magamért.

Jött a másnap, mentünk edzésre megbeszélni a dolgokat. És akkor jött a hír, hogy az egyik srác (aki nemmellesleg versenyző) szétvert egy c-típusú orkot, (hasonló előzmény miatt, mint amilyen a tied kérdező) és bevitték a kapitányságra. Na de nem fosom tovább a szót, a lényeg: 4 év felfüggesztettet kapott, mivel kiütötte a tag 3 fogát, ki kellett fizetnie emiatt műtétjét (másfél-milla), ráverték az eljárás nagyrészének a költségét, (400k), eltiltották a versenyzéstől, és edzőbá kitiltotta a teremből. És örül, hogy ennyivel megúszta.. .

All-in-all: Ha akkor haverom nem ráncigál el engem, akkor valószínűleg most én is priuszos lennék, vagy le lennék lecsukva... Örök hálám neki.

És ami a legfontosabb: Szard le az egód, gondolj arra, hogy az ilyen senkiházi élete nem ér annyit, hogy a te életed elb*ssza. Neked van jövőd, neki nincs, neki mindegy mi fog történni vele. Remélem tudtam segíteni

2020. ápr. 15. 22:37
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha leállsz velük, egy szinten vagy velük.

Persze teszerinted nem.

Többet ésszel, mint erővel, és mennyire igaz ez a mondás.

Eleve azért kötekszenek veled, mert felhúzható vagy. Aki nem az, abba bele sem kötnek.

2020. ápr. 16. 13:54
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, megnyugtatóak voltak a válaszok, főleg a második :)

A hármasnak: és ők honnét látták, hogy felhúzható vagyok mikor elsőre találkoztunk?Igen, valóban az vagyok, de ez nincs a homlokomra írva, és mint írtam hatalmas önkontrollom miatt mindig visszafogom magam.Ha esetleg más kultúra köreiben nőttem volna fel, illetve ha nem veri belém az edző, hogy ne verekszünk minden szarért akkor már lehet rég a sitten rohadnék.

Szóval én hálás vagyok az önkontrollért amit részben betanultam, de az a baj, hogy ennek ellenére belülről tudnak emészteni az ilyen dolgok.

2020. ápr. 16. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!