Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Egy Aikido és Wing Chun,...

Egy Aikido és Wing Chun, mennyire lehet hatékony önvédelemre?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 13. 14:04
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
23%

Te jó Isten! Mi folyik itt? Anyád szüzessége, csicska, kisfiam, fogyatékos, fenéknyalás? Hogy beszéltek ti egymással? Emberek, ez csak egy weboldal, jó hogy nem kezditek el fenyegetni egymást. Rendesen kínos volt elolvasni ezt a kommentszekciót. Két csapat alakult ki: az egyiket 14 éves kisfiúk alkotják, akik hírből sem ismerik azt a szót, hogy alázat, a másikat pedig 30 fölötti felnőtt, érett férfiak, akik olyan gyerekesen viselkednek, hogy az nem igaz. Belemennek ebbe az alpári vitába és észre sem veszik, hogy provokációnak és trollkodásnak esnek áldozatul. Nem is értem, hogy fajult el ennyire ez a kommentszekció. Ugyanazon a 4-5 mondaton megy a rugózás, teljesen értelmetlenül. Amit pedig a 20-as és a 27-es hozzászóló leművelt egymással, az meg egészen elképesztő. Egymás kommentjeinek elolvasása nélkül oltogatják egymást alpári stílusban, és ráadásul folyamatosan el is beszélnek egymás mellett. A fejemet fogtam, miközben ezt olvastam, annyira ijesztő és kínos volt. A személyemet ért támadásokat sem értem. Én nem személyeskedtem senkivel, akkor ti miért teszitek? Engem ne akarjatok belekeverni ebbe a gagyi vitába. Én csak leírtam a szakmai véleményemet a kérdéssel kapcsolatban. Ez legyen már szabad ezen az oldalon! Ráadásul a véleményem 90%-a azonos a tiétekkel.

Kedves kérdező! Az önvédelemmel kapcsolatban már tényleg más a helyzet, mint régen. Nem úgy működnek a dolgok, mint a filmekben. Ne az önvédelem miatt válaszd a küzdősportokat, hanem azért, mert lesz egy minőségi mozgáskultúrád, fejlődni fog az állóképességed és az izomzatod, remélhetőleg jó közösségben leszel, kikapcsolódást nyújt, levezeted a stresszt és a többi. Válaszd nyugodtan az aikido + wing CHUN kombót, ha ebben leled örömöd, ugyanis ezzel a két stílussal olyan végtelenül nagy problémák nincsenek, de ne az önvédelem miatt válaszd ezt a kombót. Ennyi!

Egyébként Szlovákiában nem olyan sanyarú a helyzet, mint ahogy azt valamelyik hozzászóló leírta. Az általam emlegetett rendszerek (ökölvívás, thai box, birkózás, judo, BJJ) a legtöbb, közepes méretű városban megtalálhatóak, teljesen korrekt színvonalon. Lehet, hogy sok itteni kommentelő már kiábrándult a harcművészetek világából, de attól még ezek a stílusok értéket képviselnek, úgyhogy akit érdekel, az nyugodtan válasszon közülük. Nyilván találni alacsony nívójú egyesületet is. Oda ne tessék beiratkozni! Savate klub Szlovákiában is kevés helyen található, ahogy Magyarországon, és azt is elhiszem, hogy viszonylag kevés köze van az autentikus, eredeti francia savate-hoz, de attól még a „sport savate” is egy kiváló küzdősport, egy kiváló mozgásforma, egy kiváló tréning-lehetőség. Az tény, hogy a távol-keleti stílusok közül kevesebb a választék, mint Magyarországon, de ezt nem érzem problémásnak, hiszen ezeknek a legnagyobb része amúgy is csak átverés és pénzlehúzás.

Mi küzdősportolók vagyunk/voltunk, akik képben vannak a valósággal. Ahelyett, hogy ilyen parttalan és szánalmas vitát folytatunk egymással, inkább azokkal a hozzászólásokkal foglalkozzunk, amikben azt állítják, hogy a wing tsun, a ninjutsu, a krav maga, a baranta, a kendo, a shotokan és a többi bullshit kóklerség hatékony utcai önvédelmet ad, akár több támadóval szemben is, akár fegyver ellen is. Ezek a hozzászólások rendkívül kártékonyak és veszélyesek. Ne egymással vívjunk, hanem ezekkel!

#CHRILLEX

2020. ápr. 13. 22:59
 32/34 anonim ***** válasza:
77%

Tök hozzánem ertöen csak tapasztalatot tudok mondani.

Egyik ismerősöm wing chunozott vagy hogy irjak. Szep eredmenyeket ert el de egy hirtrlen pofont nem birt kivedeni.

Én Judoztam, az oktatónk azt is megtanitotta( foggalmamam nincs bele tartozik e csak 1 evig csinaltam,tantargy volt rendeszetin) hogyan fegyverezzunk le keses tamadót, mit csinaljunk ha hátulrol tamadnak stb,ez utobbi nőként egyszer jóljött.

Eles helyzetben viszont ha nem fagysz le, es gyorsan tudsz futni na akkor van eselyed hasznalni.

Egyszer hatulrol elkapták a nyakam, igaz hogy sikerult kiszabadulni ,de ha nem futottam volna el eselyem se lett volna. Szóval szegyen a futás de hasznos- tartja a mondás. Minden más mar manapsag mint annak idején.

2020. ápr. 14. 07:44
 33/34 stellaz ***** válasza:
55%

Küzdősportnak ott van a lényege, hogy eleve nyugodtabb leszel, illetve beléd vésik, hogy verhető vagy, ezért kicsit jobban elhelyezed magad a palettán (értsd, jobban felméred, hogy ki az, akivel nem kéne keménykedni). Ha utcai harcra akarsz készülni, akkor kommandós iskolába menj, de dulakodáskor, túlhevült vitatkozó partner ellen, nyilván hatalmas előny a képzettség.

Aikidót csináltam 3 évig gyerekként, bizton állíthatom, hogy semmi köze a valódi küzdelmekhez, mozgáskultúra inkább.

2020. aug. 5. 10:07
 34/34 anonim ***** válasza:
Önvédelemre a 35 mm-es gépágyú a legjobb!
2022. nov. 19. 20:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!