Futásban miért dominál manapság az a hozzáállás, hogy a távolságot többre tartják mint a tempót?
Ezt ki mondta neked? Baromsag. Van aki messze szeret futni van aki gyorsan. Nincs ilyen altalad emlitett hozzaallas.
En utalok futni, unalmas ezert rovidebb tavokat probalok minel gyorsabban megtenni. (1-3 km) nekem igy tetszik, neked nem mindegy?
A másik idekapcsolódó jelenség az érem gyűjtés. Semmi értéke nincs de marhára fel lehet vágni velük. Egy ismerős tavaly 50+ ilyet zsebelt be... Heti több mint 1 "versenyen" vett részt. Vicc. Ha valaki valóban teljesíteni akarna az tudja jól, hogy évi pár alkalommal tud valóban a toppon lenni. Komolytalanok az ilyenek.
A legviccesebb, hogy olyan fotókat csinált magáról mint a Phelps híres fotója amin az olimpiai érmeivel pózol... :D
Vannak ezek a nagy "versenyek". Oké, az első 100 valóban versenyzik a többi lötyög. Szintidő valami 7:30min/km. Az konkrétan erős séta tempó. Miért nem lehet 6:30? Persze, tudom miért mert a bsi hatalmas lóvét szakít a divatfutókon.
De igenis, aki nem képes 6:30 as átlaggal futni mondjuk a félmaratont annak ott a 10km, akinek az nem meg, ennyivel annak ott az 5km, akinek az se az meg edzen még egy kicsit!
Persze tudom, edzésért nem jár érem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!