Mitől fájnak az izületeim futás után?
Szombaton kezdtem el kocogni. 40-50 percet futópadon töltök, ami alatt 5 km-t teszek meg. (Kb. 6km/h)
A második alkalom után elkezdett fájni a bokám és a csípőm/forgóm. Reggel, ha felkelek, nagyon fáj, majd a nap folyamán enyhül a mozgástól, sétától, majd estére, mire lemegyek futni, addigra el is múlik. Izomlázam nincs egyáltalán futás után, csak az izületeim vagy inaim fájnak.
Mennyire befolyásol a cipő minősége, ha futópadon kocogok szinte terhelés nélkül? Meg nem sikerült cipőt szereznem, mert nincs rá pénzem. A Deichmann-ban árulnak 10.000 ft-ért viszonylag megfelelő,használható cipőt?
Van annak valószínűsége,hogy a fehérjebevitelem nem mindig tökéletes? Szinte mindig kevesebb fehérjét viszek be, mint amennyit kéne, vagy ha sikerül is, a mozgással le is adom. Hasznosabb, ha kocogás után veszek magamhoz fehérjét?
A túledzés lehet az oka még? Szombat óta minden nap kocogok, nem terhelően, csak aerob módon. Bírni szoktam,nem fáradok el benne, de lehet, hogy túledzem magam, és ezért fájnak az izületeim. Viszont nem szeretném kihagyni a mozgást egy napra sem. Szeretek feltöltődni benne, meg persze fogyni akarok. Ki lehet mással váltani a kocogást, ha fáj a lábam? Pl. Szobabicikli/kerékpár,taposógép, elliptikus tréner. Vagy mindenképpen kell pihenőnapot is tartani? Ezekre gondoltam, hogy 3 nap kocogás után egy napot ezek valamelyikével edzenék. Van olyan hatású, mint a kocogás? Vagy váltsam ki a két napot erősítéssel? (Fogyás miatt)
Mi lehet a fájdalom oka és hogy oldjam meg? Minden tanácsnak örülnék, mert az egészség fontosabb. Tapasztalatlan vagyok és szívesen tanulok és fogadok el tippeket? Gyanítom, a kocogást eddig nagyon rosszul csinálom, úgyhogy légyszives segítsetek.
18 éves vagyok, lány, ha ez számít. (Nem vagyok matuzsálemi a kocogáshoz.)
Kérlek, olvasd el újra figyelmesebben, hogy mit írtam.
Abban igazad van, hogy a mozgás általában jót tesz az ízületeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!