Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A sport és az egészséges...

A sport és az egészséges életmód valóban egy nagyon szűk elit réteg kiváltsága hazánkban?

Figyelt kérdés

Az átlagember 12-14 órát dolgozik minimálbéres melóban. Hazaér, főzni kell, gyerekeknek segíteni tanulásban, takarítani. El is ment a nap, hulla fáradtan kidől...

Kinek van ereje, ideje, pénze sportolni, egészségesen élni?

2019. nov. 7. 13:48
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Nem tudom milyen alapon estek így nekem?

Nem keresek kifogást, egyszerűen nehéz elhinni, hogy az embernek se pénze se ideje erre? Örülök, hogy nektek ez mind megadatott de ez nem az átlag. Az átlagember örül ha van mit enni hó végén meg ha hazaér a munkából lefekszik aludni hulla fáradtan. Ez a való világ... :(

2019. nov. 8. 10:18
 22/26 anonim ***** válasza:
73%

Anyám 2-es típusú cukorbeteg lett a mozgásszegény életmód és a nem megfelelő étrend miatt. Most sokkal többet költ betegségre, mint amennyit egészséges életmódra költött volna megelőzési céllal. Nem azért nem költött rá, mert nem volt miből. Nem volt gazdag, de megtehette volna, hogy egészségesebben él. Bár mentségére szóljon, hogy az ő fiatalkorában nem volt ennyire könnyen információt szerezni, eleve másképp éltek az emberek, nem volt internet, nem tudtál kínából rendelni töredék áron, nem tudtál csak úgy bármikor elmenni külföldre, még pénzedért sem. Manapság sokkal könnyebb az egészséges életmódra rátérni és fenntartani.

Otthon tornázni nem kerül semmibe. Igazából a fáradtság sem mentség, mert a sport felfrissít.

Tudom, ez a könnyebbnek tűnő út, amin te most jársz és amivel mentegetni próbálod magad, de becsapod magad, és később ezért nagy árat fogsz fizetni. Drágák a speciális ételek, ha muszáj odafigyelned arra, hogy mit tartalmaz valami, és ha valamit nem ehetsz egészségügyi okból. Lesz miből finanszírozni a gyógyszereidet, az inzulint, a cukorhelyettesítő alternatívákat, az extra nagy méretű ruhákat, a széles cipőket, mert a normál fazonba nem fogsz beleférni... stb?

2019. nov. 8. 11:34
 23/26 anonim ***** válasza:
72%
Ne izéljetek már, 1000 forintért is létezik futócipő ami működik.
2019. nov. 8. 13:36
 24/26 A kérdező kommentje:
Persze, ingyen is van. Lehet mezténláb is.
2019. nov. 8. 13:37
 25/26 anonim ***** válasza:
73%

1:

"Olyan embert meg nem is ismerek, aki ne ülne a tévé előtt este egy órát MINIMUM. "

Fura, én meg alig ismerek manapság olyan embert, akinek van egyáltalán TV-je. Manapság PC-vel, okostelefonnal megy el az idő. Egyébként egyetértek veled.

10:

"Futáshoz nagyon drága cipő kell. Felénk, vidéken ilyen bolt sincs, meg itt futópálya sincs. Ez nem Budapest :("

Kezdőnek egy 4000 Ft-os Decathlonos futócipő is megteszi. Futópálya meg nem kell futáshoz, én mindig a lakhelyem környékén futottam olyan utakon, földutakon, parkokban, ami arra volt.

Én úgy 15 éve használok amúgy olcsó futócipőket, és nincs gondom. Időnként úszok is, na az pénzbe kerül, hiszen belépős az uszoda, de bringázok is egy 16 éves, akkor sem sokbq került bringával.

2019. nov. 19. 11:46
 26/26 anonim ***** válasza:
73%

19:

Nekem is van egy épp ilyen cipőm, csak a férfi változat, egyébként már a harmadik, mert mindig elkoptattam, kicsit változott közben a design, de mindegyikkel elégedett voltam. Most másodlagosként használom, a fő cipőm kemény 7 ezerbe került, ha valamelyik reggel megáztatom, akkor másnap szoktam a 4 ezresben futni. Meg van egy terepre is, az 8 ezerbe került. Ilyen kategóriájú cipőkben futottam maratont, félmararont, futottam terepen is sokat. Egyszer 12 órás tájfutást is egyéniben.

2019. nov. 19. 11:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!