Túrázáshoz egészséges kulacs (részletezem)?
Egészséges: nem oldódik ki belőle semmi káros anyag pl. bpa. Műanyagot és alumíniumot nem szeretnék.
Túrázáshoz: törékeny ne legyen, tehát üveget nem szeretnék.
Lehetőleg minél könnyebb legyen.
Minél olcsóbbat keresek, 750 ml min. jó lenne, vagy 1 l körül, vagy több.
Láttam a neten olcsó fémkulacsot, és odaírva: nem szivárgásmentes. Mindenképp szivárgásmenteset szeretnék.
Linknek örülnék, de előrevivő hozzászólásnak is.
"Sajnos a PET-palackokból kioldódnak mérgek, ezért nem szeretnék ásványvizeset."
Milyen mérgek? Azon időtartam alatt, hogy te 20-30-szor újrahasználsz egy PET palackot túrázáskor, semmi olyan nem oldódik ki, ami bármiben is hatással lenne a szervezetedre (hacsak nem vag, valami idióta homeopátia hívő...). Boroknál szokott lenni egy 6 hónapos szavatosság, illetve pálinkát sem javasolt ezen időtartamon túl PET palackban tárolni.
Évtizedek óta PET palackokat használok túrázásnál, hetente legalább 1 túra mellett néhány havonta cserélem őket.
Hallod ne pusztíts már el légyszi.
Vegyél egy kib#szott flakon ásványvizet 100 forintért.
Eddig én is abban vittem, de szeretnék váltani.
Ami beleoldódik a vízbe:
ösztrogén jellegű anyagok
pl. [link]
antimony trioxid
rákkeltő vegyület
DEHP, amiről bebizonyosodott, hogy hatást fejt ki az emberi endokrin rendszerre, továbbá összefüggéseket találtak ezen vegyület és a túlsúly között. Kiderült, hogy károsítja a májat, veséket és a tüdőt illetve a szaporodási szerveket, különösképpen férfiaknál, illetve felmerült a gyanú, hogy rákot is okozhat.
antimon-trioxid. Ez az anyag légzőszervi problémákat és bőrirritációt okoz, nőknél menstruációs problémákat illetve vetélést idézhet elő.
Melegben, nyári kánikulában fokozott a kioldódás,
és ha savas a folyadék, akkor is (én szeretek valami savanyút rakni a vízbe).
Többszöri használattól, az igénybevételtől apró repedések keletkeznek a műanyagon, amiből a káros anyagok az folyadékba fokozottabban szivároghatnak.
"Évtizedek óta PET palackokat használok túrázásnál, hetente legalább 1 túra mellett néhány havonta cserélem őket."
Ügyes! Majd lesz nagy meglepődés amikor rákot diagnosztizálnak...
5:
Ja, hogy te bulvárból tájékozódsz. Mehetett volna a kérdésed az ezotériába :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!