Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a túlsúlyos...

Miért van az, hogy a túlsúlyos emberek hamarabb kezdenek el futni sok esetben, mint megfelelő étrendet kialakítani?

Figyelt kérdés

Női futóknál is azt látom, hogy 1 év után is elég nagy fenekük van sokszor (gyanítom, sokan közülük azért jó alakot is akarnak), lerí róluk, hogy nem megfelelőn táplálkoznak ( genetika meg a többi ócska kifogást hagyjuk).

Akárhányszor egy túlsúlyos nő elkezd a súlya miatt panaszkodik, valahogy mindig csak a mozgásról beszél.

Nem tudom eldönteni, hogy egyszerűen nem hisznek benne, hogy a megfelelő étrend csodákat művel, vagy úgy gondolják, mozogni még mindig egyszerűbb, mint lemondani a falásról?

2019. szept. 16. 10:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
96%

Falás...van barátnőm, aki konkrétan feleannyit eszik, mint én, és többet is mozog, mégis kétszer akkora mint én szerencsétlen.

Öcsém szinte anorexiásan vékony, és 3x eszik este, pizza, melegszenya és hasonlóakat. Na őrá lehetne mondani, hogy fal (nem fal, eszik)...és mégis vékony. Tényleg gáz ez a pejoratív fogalmazás mások táplálkozásával kapcsolatban.

Szerintem is a bombanős barom lesz, megint a nőkre van kihegyezve a téma.

2019. szept. 16. 11:02
 12/20 anonim válasza:
25%

Azt hiszem, 6:4 az arány az étkezés és testmozgásnál.

Egyébként a probléma ott kezdődik, hogy elmegyünk kocogni 10 percet, épp hogy megizzadunk, már rohanunk is vissza a lakásba, és megvendégeljük magunkat 3 pizzával, mert "úgyis lemozogtam".

2019. szept. 16. 11:08
 13/20 anonim ***** válasza:
51%
Nem mondanám, hogy elkezdenek futni azok, akikről beszélsz. Inkább alibi kocognak. Onnan tudom, hogy én magam anno elkezdtem futni, és azon kívül hogy 1 év alatt regeteget fogytam, nagyon sokat fejlődtem, előtte 7-es kilométereket futottam, és nem tudtam lefutni 10 km-t, utána 4-eseket 20 km-en is. Ők viszont szinte semmit nem fejlődnek, a futásuk legfeljeb egy átlagosnál gyorsabb séta marad. Olyannal meg még nem találkoztam, aki komolyabb edzéstervet csinált volna, és tartósan kövér maradt.
2019. szept. 16. 12:42
 14/20 anonim ***** válasza:
51%
Szóval azt gondolom, mint az uszodában banyatempóban úszó "bálnákról", vagy akik gyökkettővel bringáznak kényelmesen, akár gyaloglás helyett is (ami pedig több lenne), vagy a parkoló 1 km-es körzetében "kirándulókról" is. Alibi módon csinálják, hogy utána elmondhassák, hiába tettek meg mindent, nem sikerül nekik semmi.
2019. szept. 16. 12:47
 15/20 anonim ***** válasza:
Ez pontosan ugyanaz a kategória, mikor valaki szeretné tudni elmondani magáról (kifelé is, saját lelkiismeretének és egészségének is), hogy letette a cigit, valójában meg másra se vágyik, mint betegye a következőt a szájába... Leginkább azt szeretné, hogy ez a kettő dolog együtt így összevágható lenne, csak hát nem az.
2019. szept. 16. 12:51
 16/20 anonim ***** válasza:
75%
Miért van az, hogy arrogáns idióták hamarabb kezdenek el gyakorikérdéseken idióta kérdéseket feltenni sok esetben, mintsem a saját dolgukkal foglalkoznak?
2019. szept. 16. 13:56
 17/20 anonim ***** válasza:
65%

A megfelelő étrend lófszt sem művel, ha nem mozognak.

Ha mozognak, még ha keveset is, de rendszeresen, azzal többet tesznek az egészségükért, közérzetükért, hosszú távú életminőségükért, mintha az étrendjük lenne tipp-topp.

Az étrendet lehet variálni, tartós változást a mozgás fog hozni. Egyrészt ledolgoznak egy csomót, másrészt mozgás után enni sem tudnak annyit, illetve nem pótlékként fognak enni, unalmukban, kilátástalanságukban, a stressztől, vagy "jutalomból".

Étrendet le lehet szorítani nagyon kevésre, nagy deficitre alacsony aktivitás mellett is, de akkor abból valami hiányozni fog. Inkább enni kell többet, változatosabban (igen, tésztát is, zsírt is, vörös húst is), mert mozogni mindig lehet egy kicsit többet, akkor is, amikor a kaját már nincs hova szűkíteni.

Szóval mindig csodálom az ilyen kajafétisisztákat, de eredménye a mozgásnak van.

2019. szept. 16. 16:11
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk egy kövér ember szerintem ne kocogást válassza, mert az izületeket terhelné.
2019. szept. 16. 16:22
 19/20 anonim ***** válasza:

nem akarok bunkó lenni, de pl. a 17-es válaszoló példája (és felpontozása) is mutatja, milyen tájékozatlanak az emberek edzés, táplálkozás témában, ekkora baromságokat leírni, te jó ég...

ha számszerűsíteni kellene, azt mondanám, hogy 70-80% étrend és 20-30 mozgás kérdése a dolog. ezt bármelyik hobbigyúrós (én is ) el tudom mondani neked, mert tapasztaltam.

húzódzkodtam, és nem igazán volt látványos eredménye, aztán elmélyedtem a témában, és anélkül, hogy változtattam volna az edzésterven, felszedtem 7-8 kg izmot 1 év alatt. érdekes testvérem ülő munkát végez, és ki van gyúrva minimális súlyzózás mellett...csak a megfelelő vitamin- és fehérjebevitelre figyel.

ha ennyit számítana a mozgás, nem lennének dagadt biciklisek/futók. persze a mozgás fogyaszt, de vajmi keveset ér a 20 km biciklizé, ha betolsz utána 3 kakaós csigát.

az olyan emberek, mint a 17-es, nyilván dilettánsak a témában, és nagy eséllyel életükben nem voltak izmosak. szóval kérdező, az étrend a legfontosabb, és ilyen témában érdemes olyanokra hallgatni, akik ki is néznek vmit, mert Mo. az EU egyik egyik legelhízottabb országa, ahol természetesen ehhez témához is mindenki ért, mégis az utcán undorítóan néz vmiért az emberek többsége.

ha pedig ragaszkodsz a GYK-hoz, akkor érdemes átmenni legalább testépítás témába, ott vannak azért, akik keni-vágják a témát.

2021. dec. 7. 16:37
 20/20 anonim ***** válasza:

"Miért van az, hogy arrogáns idióták hamarabb kezdenek el gyakorikérdéseken idióta kérdéseket feltenni sok esetben, mintsem a saját dolgukkal foglalkoznak?"

a hozzád hasonló idióta még itt is ritka:

látsz egy kérdést, ami nem tetszik, és ahelyett hogy továbbmennél, beszólsz a kérdezőnek, ráadásul mintha te is épp azzal foglalkoznál, mást mit csinál.

2022. szept. 12. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!