Élettársam miatt jöhet hozzám a végrehajtó?
Figyelt kérdés
13 éve élünk együtt a párommal. Tudtam, hogy van régről 1 tartozása, amit nem fizet. Én többször felvetettem, hogy fizessünk ki, de ő hallani se akart róla. Mindig azt mondta, hogy már elévült. Nemrég jött a végrehajtótól levél, 1 milliós tartozásról. És még ezek után se akarja intézni a dolgokat. Mintha semmi se történt volna. Ahol lakunk az az én házam, és félek, hogy ide jön a behajtó vagy ilyesmi. Sokáig a szüleihez volt bejelentbe, akkor is mikor felette a pénzt. Viszont 3 éve már az én lakcímemre van bejelentbe.
Nem tudom mit tegyek, hétfőn megyek ügyvédhez.
2019. júl. 19. 13:49
21/21 anonim válasza:
Ha nem vagytok adóstársak, nem egyetemesen adóztok, akkor neked nincs közöd semmihez. Ha van tulajdonrésze bármilyen vagyontárgyon, azt elvihetik. De a te tulajdonodhoz, akár ingó, akár ingatlan, nem nyúlhatnak, inkasszó sincs. Ügyvédet meg ne fizess, fölösleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!