Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Élettarsam megvert, a kijött...

Élettarsam megvert, a kijött járőrök még engem alázták még, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Albérletben lakunk, az élettarsam nevén van az albérleti szerződés, de mint kiderült érvénytelen ezt a tulaj mondta, hogy az nem az. Én fizetem a bérletet, és én tartom el. Ma reggel megvert, amúgy is undorítóan viselkedik, már többször szakítani akartunk. Kihívtam a rendőrséget. Kijöttek, egy kb 20 éves rendőrnő, és egy kb 23 éves fiatal rendör, másfél óra múlva. Már alapból lekezelően beszeltek velem, kérdezte a csaj h hajléktalan vagyok e amúgy ( 36 vágyok és lehet kb úgy néztem ki miután kék volt a szemem mellett, hozza kepest) a pasas szoba se állt velem, az élettartammal duruzsolt, az előadta hogy én vagyok az egész oka . Azt is megpróbálta beadni h én kezdtem a verekedést. Amikor meg akartam szólalni, ram szóltak h maradjak csöndbe többször amég a barátom beszél ( hazudozik). Engem még se hallgattak, csak hülyére vettek,hogy melyik kezével ütött stb, és hülyén néztek. Aztán Privát számon felhívott egy nő, akire ráraktam a telefont, valami jogvédő a rendőrségtől, és arrogáns stílusban elkezdte, miután mondtam h engem bántalmaztak és a barátom névén van az albérleti szerződés hogy kezdjék el pakolni, és menjek el onnan.arra már nem tért ki h van e hova mennem.....

2019. júl. 5. 14:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nane egyesületet javaslom. Abból kell kiindulni, hogy valószínű nem te vagy az első akivel ez megtörtént s ők mivel ezzel foglalkoznak jó eséllyel láttak már hasonlót s így megoldásokat is.
2019. júl. 14. 10:30
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Tájékoztattak arról,hogy a jegyzőkönyv felvételéhez személyesen kell bemenned a rendőrségre és panaszt tenni az élettársad v barátod ellen?

Igen fontos lenne,mivel a többszöri bántalmazást a rendőrség kérésre összesíti,ha többször volt akkor bírósági ügy is lehet belőle.

A többszöri bántalmazás végett kérhetsz segítséget a barátod elköltöztetéséhez.

2019. júl. 23. 10:39
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Én láttam már sok rendőrt akinek adott esetben fogalma se volt mit kell tennie. A ő szakmájukban is vannak kontárok. És akkor még csak a jóhiszeműségnél tartunk... A legszomorúbb hogy lerázzák az embert majd ha hirtelen felindulásból és önvédelemből megöli a társát akkor még ők mondják h miét nem kért segítséget. Számtalanszor jártam már így igaz nem ennyire súlyos esetben s nem mindig rendőrrel. Látlelet készült? És igen, utcába bemenni s jegyzőkönyv. Mert ne felejtsük el, bürokrata világban élünk, minél több papírod van egy ügyről, annál jobb.
2019. júl. 23. 12:34
 14/19 anonim ***** válasza:
utcába=utána
2019. júl. 23. 12:35
 15/19 anonim válasza:
40%
Istenem mennyi idiota
2019. júl. 24. 02:09
 16/19 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%

A családon belüli erőszak egy erős tabu Magyarországon, ezért dugja mindenki homokba a fejét, meg hibáztatja az áldozatot, vagy kételkedik a szavában, mert nem akarnak szembesülni azzal, hogy ilyenek megtörténnek.

Ehhez jön, hogy a bántalmazók rendszerint a külvilág felé édes, aranyos, kezesbárány mintapolgároknak álcázzák magukat, akikről egyszerűen nem lehet elképzelni, hogy kezet emelnének egy légyre. (A másik biztos önmaga vert szét egy üveget a saját fején és bosszúból le is gurult a lépcsőn a földszintes házban, hogy megrágalmazhassa ezt a szent embert.) Plusz Magyarország mindig vezető helyre kerül az olyan ranglistákban is, ahol a nők elnyomását mérik. Ha az iskolapadból épp csak kiesett rendőrök csak a pasasnak szentelnek figyelmet és az ő szavára adnak, az valahol ugyanezt a bedrótozást mutatja. De az, hogy még utólag is zaklasson egy hivatalos szerv ("jogvédő"), arra már nincs ilyen szomorú magyarázat se, az már egyszerűen perverz. Rúgjunk bele még egyet a földön fekvőbe, ugye... Ráadásul attól a szervtől, akiben bíznunk kellene, hogy az igazságot képviselik és megvédenek.

Ha sikerült felhívni a NaNE-t ( [link] ), ott elmondták a lehetőségeidet és valószínűleg azt is, hogy hova tudsz elmenekülni. Ha nem sikerült felhívni, legyél kitartó, hiszen sokan hívják őket, mert igen, Magyarországon még a 21. században is rengeteg embert bántalmaznak, akármennyire is van mélyen a buksi a homokban. Bár nagy részük nem kér segítséget, főképp az ilyenek miatt, mert nem akarják, hogy még idegenek is őket rugdossák, hibáztassák, meg megkérdőjelezzék a helyzetüket vagy mert a bántalmazó annyira letörte az önértékelésüket, hogy egy fölösleges pondrónak érzik már magukat a világon. De ez Téged ne tartson vissza, a saját és a sorstársaid érdeke is, hogy az ilyenekből igenis szálljon ki az áldozat, menjen addig, amíg igazságot nem talál, hívja ki a rendőrt, orvost, tegyen panaszt a viselkedéséről, ha az méltatlan; mondjon köszönetet, ha tisztelettel bántak vele, adjon pozitív visszajelzést, hogy megerősítse a helyes, követendő magatartást. Sok lúd disznót győz.

2019. júl. 24. 10:51
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

"A családon belüli erőszak egy erős tabu Magyarországon"

Szerintem nem tabu, hiszen itt is nyíltan beszélgetünk róla.

2019. júl. 24. 11:47
 18/19 A kérdező kommentje:
Ignis Subdialis köszönöm! Igen ez a helyzet.... Sajnos azóta semmi nem történt, már ott megakadt az ügy, hogy a látlelet térítési díja 3300 ft( ha teljesen pontosan emlékszem). És nem tudtam annyit foglalkozni az egésszel mert nem érek rá. A Nane egyesületet nem èrtem el akkor. A családsegìtőben meg idióták vannak, azt tanácsilta a nő h feküdjek be blöffre egy kórházba ès ott pihenjem ki magam!!! :-O Vagy menjek a Mentába pszichiáterhez gyógyszerért :-O Parhuzamosan más dolgok is mennek, pl. az élettarsam lopott is tőlem anno. Az albérlet tulaja a védelmemre kelt ki akarta rakni az élettársamat, de az lefizette, a tulaj meg túl tutyimutyi. Igen, az élettársam úgy adja elő magát mint egy áldozat, az életben is abból él meg, hogy gazdag embereknek sajnáltatja magát mint vállalkozó. Amúgy semmit nem csinál csoda hogy a wc-t lehúzza maga után. Azokból él akik hiteleztek neki, és várják vissza a pénzüket, ès még adnak neki mert attól félnek h eltűnik, remènykednek hogy egyszer majd visszakapják.
2019. júl. 26. 09:16
 19/19 Ignis Subdialis ***** válasza:
100%

Igen, sajnos a látlelet pénzbe kerül. Ez is abszurd. Egyrészről az orvosnak hivatali kötelessége jelenteni azokat az eseteket, amikor feltételezhető a bűncselekmény. Akár pisztolygolyót szed ki valakiből, akár családon belüli erőszak áldozatát látja el. Ugyanígy kellene a világ legtermészetesebb dolgaként felvennie a látleletet minden esetben kötelezően, ingyen. De nem. Az előzőek álszent voltát mutatja, hogy az alapbeállítás valójában az igazságszolgáltatás nehezítése, az áldozatok eltántorítása. Pont a gazdasági függésben tartott áldozatoknak szokott lenni 3500 Ft kéznél... Igen, ha az orvosok az esetek egy részében "elfelejtik" jelenteni az ilyeneket, ha törvényileg az áldozatnak kell fizetnie a látleletért, meg ha a rendőr is beáll az áldozathibáztatók sorába, ott igenis tabu ez a téma. Még ezen a névtelen oldalon is csak úgy írhat ki valaki ilyen kérdést, hogy mindig akad egy-két olyan hozzászóló, aki megkérdőjelezi a segélykérő szavát, helyzetét vagy éppen nagyképű gúnyolódással még rúg bele egyet...

Az, hogy a bántalmazó eltartatja és mindenhol áldozatnak tetteti magát, az nem egy ismeretlen viselkedés azért... Ha együttműködő a tulaj, új szerződést írhatnátok a te nevedre nélküle.

2019. júl. 27. 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!