Ha én papíron megfenyegetek valakit hogy megölöm, de nem
teszem meg, jogilag feltudja használni ellenem a papirt?
Figyelt kérdés
2019. jún. 24. 23:25
1/9 Balogh Bence 2019 válasza:
Igen, ez fenyegetés.
2019. jún. 25. 00:04
2/9 anonim válasza:
Igen, ilyesmiért akár több év szabadságvesztés is kiszabható, még akkor is, ha súlyosabb bűncselekményt nem is követsz el. (pl. előkészület)
2019. jún. 25. 00:08
3/9 anonim válasza:
Ebben az esetben (s más esetben sem) a puszta fenyegetés nem büntetendő, ha valamire irányul a fenyegetés, ha valami célja van, úgy megvalósíthat törvényi tényállást, például aki mást fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, s ezzel jelentős érdeksérelmet okoz, akkor például megvalósulhat a kényszerítés bűntette.
2019. jún. 25. 08:54
4/9 anonim válasza:
Az életveszélyes fenyegetés önmagában bűncselekmény, tehát további dolognak nem is kell történnie, ahhoz hogy lecsukjanak.
2019. jún. 25. 08:58
5/9 anonim válasza:
Ha nem csinálsz semmit, akkor elvileg nem. De viszont ha valaki megöli, és a rendőrség megtalálja a papírt, amin a fenyegetés áll, és nincs alibid a gyilkosság időpontjára, akkor te leszel az első számú gyanúsított, akár el is ítélhetnek ártatlanul.
2019. jún. 25. 09:04
6/9 anonim válasza:
Életelellenes fenyegetés az bizony böri.
Van a gyilkosság, meg a fenyegetés. Mindkettő BTK-s tétel.
Azt hiszem 2-3 év a max.
2019. jún. 25. 09:08
7/9 anonim válasza:
6: Na jó, de akkor evvel az erővel, ha egy nyilvános helyen, mások előtt megfenyegetek valakit (pl. Ha még egyszer a barátnőmmel mersz enyelegni, megöllek!), akkor ezért már börtön jár? Nem igazán hihető. Ilyet az ember akármikor mondhat felindulásból. Linkeskedő munkatársól én is mondtam már mérgemben mások előtt, hogy "Esküszöm, én kinyírom ezt az idiótát!".
Maga a kérdés pedig igazából értelmetlen, mert ki lenne olyan hülye, hogy levélben vagy e-mailben ilyet leír a másiknak?
2019. jún. 25. 09:19
8/9 A kérdező kommentje:
7# kb ilyen szintu volt. Igazabol sajnos tenyleg leirtam de nyilvamvalo ures fenyegetes. Azt is leirtam benne h o akart nekem tamadni. Az alkoholista apamrol van szo aki terrorizalja a csaladot evek ita. Nyilvan nem gondoltam komolyan de eloben nem hallgatott ram ugyhogy kiirtam neki erre azzal fenyegetozik h dilihazba csukat meg ilyenek
2019. jún. 25. 09:54
9/9 anonim válasza:
Ezért nem írsz le ilyesmit.
Mert két eset van utána: vagy komolyan gondoltad - akkor azért büntetnek meg, még ha nem is teszed meg, vagy nem gondoltad komolyan és akkor ilyen hülye helyzetbe kerülsz, hogy még te égeted magad a mentegetőzéssel.
Mndd, de tanúk nélkül és soha ne írd le, ne hagyd, hogy felvétel készüljön róla.
Baromira nem számít kit fenyegetsz meg és miért érzed te azt indokoltnak, mert legközelebb meg te várnád el, hogy a hatóság téged megvédjen, ha egy hasonló fenyegetést kapsz valakitől, mert mondjuk szerinte meghúztad a kocsija oldalát és ezért jogos ha kinyír téged.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!