Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy lehet az, hogy Magyarorsz...

Hogy lehet az, hogy Magyarországon szabadon árusítható egy olyan könyv, ami nyíltan törvényszegésre (esetünkben: gyermekbántalmazás) buzdít?

Figyelt kérdés

A "Gyermeket nevelni Isten félelmében" című szennyre gondolok. Azért itt teszem fel a kérdést, mert a jogi háttere érdekel a dolognak, hogy ez belefér-e a szólászszabadságba. (Légyszí, ne valami "minden vallásos hülye"-irányba menjenek el a válaszok, mert én is az vagyok, ennek ellenére remegésig felidegesítettem magam rajta.)

Aki nem tudná, miről van szó, itt van: [link]

Az ilyesmi tényleg legális?

2010. júl. 8. 21:56
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
40%
a velveten olvastam azt hiszem pont erről a könyvről egy hírt, és nagyon ledöbbentett, hogy valaki képes így bánni a gyermekével, én sem tudom, hogy hogy lehetséges, hogy még nem tiltották be ezt a szennyet...
2010. júl. 8. 22:05
 2/23 anonim ***** válasza:
44%
Hát nem fogok 112 oldalt végigolvasni, de ha a balliberálisok elhatárolódnak akkor nagyon rossz nem lehet. A gyereknek nem árt egy kis testi fenyítés. Bár ne mtudom miről ír a könyv. Ostorral verésről?
2010. júl. 8. 22:17
 3/23 anonim ***** válasza:
26%
Fogadni mernék, hogy nem neveltetek fel egyetlen gyereket sem. A gyermekbántalmazás az nem az, aminek nyoma sincs másnapra.
2010. júl. 8. 22:18
 4/23 anonim válasza:
37%
Legális. Sajnos vannak akik visszaélnek a szólás- és vélemény szabadsággal. Itt a "szerző" véleményéről van szó, ha egyáltalás van értelme itt a szerző szónak. Csak remélni lehet, hogy sokkal többen vannak, akik nem osztják ezt a véleményét az "mű" írójának.
2010. júl. 8. 22:25
 5/23 anonim ***** válasza:

első vagyok, itt a velvetes cikk a könyvről:

[link]

2010. júl. 8. 22:32
 6/23 A kérdező kommentje:
Másodiknak: Nem ostor. Egy év alatt vonalzó, utána vessző, pálca, PVC-cső stb. Ennek semmi köze a politikához.
2010. júl. 8. 22:32
 7/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hogy a konyv valami ilyesmirol szolhat-e, de a gyermekneveleshez a fenyites hozza kell hogy tartozzon.
2010. júl. 8. 22:36
 8/23 A kérdező kommentje:
22:25-nek köszi. Nem neveléselméleti vitát szerettem volna nyitni (egyébként van gyerekem), hanem azt megtudni, erről mit mond a törvény.
2010. júl. 8. 22:37
 9/23 anonim ***** válasza:
39%
Azokból a gyerekekből akik nem tanulnak meg engedelmeskedni nem lesz normális ember. A gyerek fizikai fenyítése beletartozik a gyereknevelésbe. Persze értelmes határok között. Itt nem arra kell gondolni hogy a részeg apa félholtra veri a gyerekét. Ez nem nevelés kategória hanem családon belüli erőszak. Viszont a poroszos iskolarendszer alatt használt körmös vagy pálcázás ösztönző hatású volt és azok az emberek akik papi iskolában szigorú körülmények között tanultak, a hétköznapi életben is sokkal alkalmazkodóképesebb, és szorgalmasabb ember vált belőlük nem beszélve arról hogy kiváló családapa/anya. Mivel gyerekkorban beléjük nevelték a FELELŐS MAGATARTÁS fogalmát.
2010. júl. 8. 22:38
 10/23 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem nem kellenek ilyen extra dolgok, egy seggreveres vagy egy pofon is eleg, a konyv iroi lehet kicsit tuloznak:)
2010. júl. 8. 22:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!