Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Talált telefon eladása?

Talált telefon eladása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Találtam egy telefont (tehát nem loptam) és eladtam egy GSM-boltban ahol ugye adataimat meg kellett adnom.

Most hívtak, hogy körözött telefon és választhatok vagy kifizetem azon az áron amin a GSM eladta és nem történik semmi, vagy a rendőrség foglalkozik majd az üggyel.

kérdéseim a következők:

Ha kifizetem, azt az árat amin ők eladták akkor tényleg nem lesz semmi következmény?

Ha nem fizetem ki akkor mi ezért milyen büntetést szabhatnak ki? ( minimum és maximum, nincs büntetett előéletem)

Még mielőtt kérdezitek azért nem adtam le mert én is hagytam már el tárgyakat többször is és egyszer sem adta le senki, és nem kell az se ,hogy tudom milyen érzés épp ezért kellett volna nekem leadni mert ez meg nagyon álszent.

Szóval a kérdésre válaszoljatok kioktatás helyett, köszi!

2019. jún. 16. 16:55
1 2 3
 21/30 szántóvető ***** válasza:
100%
a telefonos cég annyit követelhet amennyiért megvette,többet nem.ráadásul zsarolja a kérdezőt ami büntetendő.
2019. jún. 16. 19:36
 22/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, most tanultam ebből többet nem csinálok ilyet.
2019. jún. 16. 19:49
 23/30 Andizsuzsi ***** válasza:

"telefonos cég annyit követelhet amennyiért megvette"

Feltételezem a kérdező úgy adta el a telefont, mint tulajdonos, becsapva ezzel a telefonos céget, így a cég kérheti tőle a veszteségét. Legalábbis szerintem. Nem gondolom, hogy be kellene nekik nyelni. De kérdező legjobban tenné, ha bemenne és megbeszélné.

2019. jún. 16. 20:42
 24/30 Andizsuzsi ***** válasza:

"ráadásul zsarolja a kérdezőt"

Nem biztos, mert a bolt nem haszonszerzés miatt kéri a fizetést, csak a kárát szeretné megtéríteni. Mondjuk rögtön feljelentést kellett volna tennie. Csak nem biztos, hogy azzal a kérdező jobban jár. A bolt biztosan nem, mert a kártérítés miatt pert kell indítania.

2019. jún. 16. 20:56
 25/30 anonim ***** válasza:

Nem lenne egyszerubb ha a bolt visszavenne az uj tulajtol a telefont, az uj tulaj visszakapja a penzt, a bolt meg visszakapja a 10kt a kerdezotol, es visszaadja a telefont, amivel bebattyog a rendorsegre.. Magyarul az eredeti allapotot visszaallitjak.

Semmilyen jogon nem tarthat igényt a profitra a bolt, egyreszt oriasi ciganysag otszoros aron eladni valamit. Nem torvenytelen, de etikatlan. Hisz jol lehuztak az eladot(ha nem talalt telefon lenne)

Amugy buntethetoseget kizaro ok lehet ha megterited a kart, vagy visszaallitod az eredeti helyzetet.

2019. jún. 17. 17:49
 26/30 A kérdező kommentje:

7 ezret kaptam a telefonért, 45 ért adják.

A GSM bolt eladta 45-ért valakinek, a valakitől elvették a telót visszakerult ahoz aki elhagyta, a GSM bolt visszaadta a pénzét annak aki megvette tőlük 45 ért, nekem emg a GSM-nek kell adnom 45-öt ezt így lehet? nekem 45-öt kellene adnom?!

2019. jún. 17. 19:15
 27/30 anonim ***** válasza:

Igen, 45-öt adj nekik. Ha ilyen hülye vagy, fizess.

Matekból gondolom nem voltál túl erős az isiben.

2019. jún. 17. 19:20
 28/30 anonim ***** válasza:

Tegyuk fel a tied volt a telefon. 7kt adnak erte majd eladjak a 45kert. Nevetseges. Nyilvan annyit er egy telefon amennyit valaki ad erte, de ez akkor is szanalmas uzletpolitika. Siman atbasztak, de igy szart sem tudsz tenni maximum, megkered oket hogy mutassak meg a szerzodeset a 7,5szeres eladasi arrol. Ha megmutatjak, halkan megkerdeznem hogy mennyire korrekt eljaras igy lehuzni az eladot, mert nyilvan azzal is igy jarnak el aki a sajatjat probalja ertekesiteni.

Egybekent nem kell bemutatni valami igazolast, barmit hogy sajatot adsz el? Pont azert hogy az ilyesmik elkerulhetoek legyenek.. Eleg bemondani? 2019ben? Amikor mar a bankban is adatot kell egyeztetni?

Amugy szerintem ne fizesd ki, inkabb jelentsd fel magad, majd mond meg hogy hajlandó vagy visszaadni a kapott osszeget, bunosnek vallani magad, megbantad stbstb..

Szerintem max megrovast kaphatsz erte, foleg ha elismered a hibat es kartalnitas szandeka megvan benned. Ha megmondjak ott hogy a bolt karat is meg kell teritened legalabb megprobaltad

2019. jún. 17. 19:40
 29/30 anonim ***** válasza:
Bűncselekményt követtél el, mivel tudtad, hogy nem a tied, mégis úgy jártál el, mintha az lett volna. A talált tárgyat le kell adni és ha nem jelentkezik érte a tulajdonos, akkor x idő után a tied lehet, illetve találási díjra tarthatsz igényt. De aki elad olyat, ami tudja hogy nem az övé, az nem becsületes ember.
2019. jún. 18. 15:51
 30/30 anonim ***** válasza:
A gsm nem csak kitalalja ezt? Tudja bizonyitani,h tenyleg korozik?? Nagyon eletszerutlen az egesz.
2019. jún. 24. 01:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!