Egy iskolában telefon beszedett telefon sérülése során ki a felelős a telefonért, illetve milyen lépések tehetők?
A suli felelőssége.
De..., hogy bizonyítod, hogy ott sérült?
"Ha nem vihet be telefont, minek viszi magával egyáltalán? Nem logikus."
"Ha az iskola megtiltja a telefont az iskolában és a kölök mégis magával viszi, az kinek a felelőssége?!"
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de amikor én általános iskolás voltam, gyalog mentem és jöttem haza. Amikor vége volt az óráimnak, telefonon felhívtam apát, hogy most indulok, és akkor tudta hogy x időn belül otthon leszek és minden rendben.
Ehhez ugyebár reggel el kellett vinnem a telefont, hogy délután nálam legyen.
De ha szimplán bármi történik akár oda fele akár vissza, és nem a tanár hívja a szüleimet, akkor is szükség lesz a saját telefonomra.
Ettől függetlenül bent az iskolában beszedhetik, de attól még el fogja vinni a gyerek, mert tanítás után szüksége van rá.
Miért mindig ilyen nehéz kicsit belegondolni a dolgokba, és miért kell egyből nekimenni a kérdezőnek? Meg újra és újra eltérni a válaszadástól, és más hülyeségeket kérdezni?
Egyébként ha beszedik, akkor az iskola felel érte, és ha baja lesz, akkor az az iskola felelőssége. Viszont azt már nehezebb bizonyítani, hogy beszedés előtt sérülésmentes volt, mert nem is írsz alá semmit, mondani meg mindenki azt mond, amit akar.
"Nem tudom ti hogy vagytok vele, de amikor én általános iskolás voltam, gyalog mentem és jöttem haza. Amikor vége volt az óráimnak, telefonon felhívtam apát, hogy most indulok, és akkor tudta hogy x időn belül otthon leszek és minden rendben."
Én is gyalog jöttem mentem. És nem kellett telefonálni, mert anélkül is tudták, meddig tart a tanítás, és hogy onnantól mennyi idő mire hazaérek. Mondjuk akkor még nem is volt okostelefon, anélkül is ki tudták számolni a szüleim, hogy 14 óra plusz húsz perc az 14:20.
De áruld el nekem, kérlek, mi az, ami történhet veled, vagy a gyerekeddel, amiért elengedhetetlen a telefon?
Ha elrabolják, úgyis elveszik tőle.
Ha elüti a villamos, úgysem fog tudni telefonálni.
Olyan meg szerintem nem nagyon van, hogy hirtelen bent kell maradni túlórázni.
@9: ott kezdődik, hogy nem törvénytelen, ha az adott iskola szabályzatában ez szerepel.
Az a törvénytelenb ja a tanuló a 8. hsz-ban írottak szerint nem hajlandó beszolgáltatni.
És ha valakinek nem tetszik, hogy beszedik vagy félti a készülékét, azt senki nem kötelezi arra, hogy magával vigye az iskolába...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!