Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Talált telefon eladása?

Talált telefon eladása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Találtam egy telefont (tehát nem loptam) és eladtam egy GSM-boltban ahol ugye adataimat meg kellett adnom.

Most hívtak, hogy körözött telefon és választhatok vagy kifizetem azon az áron amin a GSM eladta és nem történik semmi, vagy a rendőrség foglalkozik majd az üggyel.

kérdéseim a következők:

Ha kifizetem, azt az árat amin ők eladták akkor tényleg nem lesz semmi következmény?

Ha nem fizetem ki akkor mi ezért milyen büntetést szabhatnak ki? ( minimum és maximum, nincs büntetett előéletem)

Még mielőtt kérdezitek azért nem adtam le mert én is hagytam már el tárgyakat többször is és egyszer sem adta le senki, és nem kell az se ,hogy tudom milyen érzés épp ezért kellett volna nekem leadni mert ez meg nagyon álszent.

Szóval a kérdésre válaszoljatok kioktatás helyett, köszi!

2019. jún. 16. 16:55
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
A két normális válaszolónak pedig köszönöm.
2019. jún. 16. 17:22
 12/30 Andizsuzsi ***** válasza:
50%

Ha te kifizeted nekik, amilyen áron ők eladták, akkor ők visszaveszik a vevőtől és rendezik az ügyet.

Ha nem, akkor feljelentést tesznek a rendőrségen és viseled a jogi következményeit. Addig, amíg csak megtartottad, jogtalan elsajátítás volt, onnantól kezdve, hogy eladtad, szerintem megáll az orgazdaság is.

2019. jún. 16. 17:56
 13/30 A kérdező kommentje:
Az nem akkor van, ha lopott dolgot VESZEK? Én ELADTAM TALÁLT dolgot. De még mindig kíváncsi lennék, hogy ha nem fizetem vissza az 5x árat akkor mit kezdenek velem? Mi lesz a legrosszabb ami történhet?
2019. jún. 16. 17:59
 14/30 anonim ***** válasza:
Nem kell ötször annyit fizetned. Visszaadod az árat, ők visszaadják a készüléket, te pedig leadod a készüléket a rendőrségen.
2019. jún. 16. 18:00
 15/30 A kérdező kommentje:

Most hívtak, és azt mondták, hogy azon az áron kell visszavennem amin ők eladták egy másik embernek.

Tehát én eladtam kb 10k-ért a GSM-nek akik eladták valaki másnak 50k-ért, most mondták, hogy vagy visszaveszem 50k-ért, vagy a rendőrségre megy az ügy. Ha visszaveszem elvileg nem lesz semmi jogi következménye.

2019. jún. 16. 18:11
 16/30 szántóvető ***** válasza:

remélem rögzítetted ezt a beszélgetést mert ez zsarolás.

"Ha nem fizetem ki akkor mi ezért milyen büntetést szabhatnak ki?"-ez esetben fejelentenek,nem fogják a pénzüket hagyni.

2019. jún. 16. 18:16
 17/30 A kérdező kommentje:
Igen erre gondoltam én is, de milyen büntetésre lehet számítani?
2019. jún. 16. 18:21
 18/30 Andizsuzsi ***** válasza:
51%

"Az nem akkor van, ha lopott dolgot VESZEK?"

Lehet, hogy igazad van, de az, hogy eladtál valamit, amiről tudtad, hogy nem a tied, határozottan súlyosbító körülmény.

2019. jún. 16. 18:41
 19/30 Andizsuzsi ***** válasza:
50%

"remélem rögzítetted ezt a beszélgetést mert ez zsarolás."

Azt gondolom, hogy kérdező még így is jobban jár, ugyanis azt az összeget mindenképpen ki fogja fizetni. Ha nem most, akkor a rendőrségi eljárás után a telefonos cég fogja rajta követelni.

2019. jún. 16. 18:43
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

"Most hívtak, és azt mondták, hogy azon az áron kell visszavennem amin ők eladták egy másik embernek."

Miért kéne kifizetned az ő hasznukat is a semmire?

Te ezt így bevetted? Mondanak valamit, és akkor az biztos úgy is van? Mert akkor én meg azt mondom, h nekem meg a tízszeresét kell kifizetned, amiért itt tanácsot adtam neked.

Hívd vissza őket, és mondd el, hogy annyiért veszed vissza, amennyit ők adtak neked érte. Egyébként ha már tudják hogy lopott, és neked haszonnal akarják eladni, azt orgazdaságnak hívják és büntetendő.

2019. jún. 16. 19:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!