Ha hárman vagyunk testvérek s van egy lakás tulajdonunk de egyiknek 51% van, másiknak 25% nekem meg 24%, s el akarják adni s találnak vevőt, nekem van elővásárlási jogom, hogy a vevő helyett én vegyem meg az egészet?
Elővásárlási jogod van és nem is hiszem, hogy ha te meg akarod venni akkor nekik érdekük lenne másnak eladni.
Azt viszont tudnod kell, hogy az elővásárlás kedvezményt nem jelent. Vagyis ha a 10 milliót érő ingatlanra találnak egy 30 milliót ajánló vevőt, akkor neked csak ahhoz van jogod, hogy ugyanezen az áron, 30 millióért vedd meg helyette.
"nem is hiszem, hogy ha te meg akarod venni akkor nekik érdekük lenne másnak eladni."
örülj neki.
Igen! Jogod van! Ha ők úgy érzik, hogy jelentősen áron alul akarod megvenni, akkor értékbecslő....
De az elővásárlási hajlandóságod kinyilvánítása miatt nem tudnak mást tenni, mint vsled egyezkedni!
Ts vagy nyeregben!
És ha megvan már egy adásvételi szerződés akkor visszaléphetnek az eladástól, ha nekem nem akarják eladni, vagy akkor már el KELL adniuk nekem?
tehát mondjuk ha meg akarom venni akkor azt kell tennem, hogy végig belemegyek az adásvételbe s az ügyvéd előtt amikor nyilatkozni kell azt nyilatkozom, hogy meg akarom venni?
Mert ha csak szóban mondom ezt akkor egyszerűen nem is keresnek vevőt.
Ez hogy van?
"jelentősen áron alul akarod megvenni, akkor értékbecslő...."
ez nem ugy van, hogy mindegy mennyit ajánlok, amikor egy konkrét vevővel szerződnének akkor kijelenthetem hogy ennyiért én is megvenném, függetlenül attól, hogy mit ajánlottam korábban?
azt nem értem, hogy ha jól értem, akkor ezzel csak az eladást akadályozhatom meg, de ettől még nem kötelező nekem eladniuk, viszont a másik lehetőségük csak az, hogy senkinek se adják el.
vagy rosszul értem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!