Lehet valamit tenni az ellen, hogy kertes házaknál a kutyák ugatva nekiugrálnak a kerítésnek, ha a kerítés előtti járdán elhalad valaki?
Több szempontból is rendkívül problematikusnak gondolom a kérdésben megfogalmazott szituációt. Egyrészt a környéken lakókat zavarhatja, hogy minden egyes elhaladó gyalogos esetén fel van lármázva az egész környék, de van ennek egy másik, kevésbé zajos következménye is: a házak előtti járdák nem lesznek alkalmasak a gyalogosok közlekedésére és az emberek inkább az úttesten fognak sétálgatni, ami a közlekedésbiztonságot nagymértékben veszélyezteti. Mert hát valljuk be őszintén, ki sétálna olyan járdán, ahol tőle néhány centiméterre veszélyes állatok mutatnak agresszív viselkedést. És akkor még nem is írtam arról a veszélyről, hogy a gyakran rozoga kerítések mögül ki is szabadulhatnak az agresszív ebek, súlyos, akár halálos sérüléseket okozva a járókelőknek.
A leírt szituációt a saját lakókörnyezetemben és más településeken is tapasztalom sajnos. Az esetek döntő többségében a kutyák tulajdonosai nem tesznek semmit, holott a kerítésük előtti járda közterület, így nem lenne joguk a kutyáik agresszivitásával gyalogos közlekedésre alkalmatlanná tenni azt.
Ez nem valós probléma hanem egy egyéni fóbia. Senkit se zavar ha ugatnak mellette a kutyák. 95%uk nem is agresszív, hanem izgatott kíváncsiságot mutat meg a többinek "válaszol", de hogy is állapíthatná ezt meg egy olyan ember aki inkább 5 méterre kikerül minden kutyát.
Gáz vagy
32 évesen, férfi(?) létedre (a diplomáid megléte és száma a kérdés tekintetében irreleváns), nem mersz elmenni a járdán, mert ugatnak a kutyák a kerítés mögött?!
Igen, lehet valamit tenni ez ellen. A megoldás: pszichiáter. Számodra.
Hát, meg fogsz lepődni kérdező, igen, a kutyák bizobyos fajtája jelzőkutya, és a vérében van a jelzés. Ne ugassál be olyanra, amihez nem értesz, kedvesem!
Az úgy van, hogy a kutyások igenis már olyan keretek közé vannak szorítva, hogy már csoda, hogy még kilépherünk kutyával az utcára. És ez nem fair. Tudod, mindenkit más zavar. De mivel rársadalomban élünk, ezért ezt be kell nyelni.
Engem pl borzasztóan zavar a gyerekek ordítozása, vinnyogása a boltban, hogy a taknyos kis kezükkel mindent tapiznak. Zajszennyezés: agyvérzést tudok kapni a fűrészelt kiiufogójú Harleyktól, mert az agyam kiszakad a hangjuktól. Ez engem zavar, DE! nem rinyálok rajta, mint egy sz@ros kislány, mert tarsadalomban élek, és ezeket igy elfogadom. Te is tehetnél így p€cs@z@s helyett!
Btw, csak hogy tudd. Van egy mozgékony jelzőkuty, versenyszinten agilityzem vele. Jelez, ha jön valaki, mert ez a dolga. Megfelelő mértékben (amúgy ezt is odaírtam az előző kommentemhez, hogy a kutyának dolga jelezni a MEGFELELŐ MÉRTÉKBEN!!! Miért keltesz hangulatot? Miért eagadsz ki félmondatokat? Mert nincsenek ertelmes ellenérveid? ...) ugat, jelez, hogy idegen jön. Na ez a kutya az életben soha senkit nem támadna meg, de nagy a szája.
Van egy másik kutyám is, ő őrző-védőzik, vizsgás kutya. Soha az életben nem volt még egy hangja sem, de ha nem én lennék a gzdája, valazeg nem mernék bejönni a portára, de a kapu közelébe is csak kísérettel.
Szóval nyugodtan hergeljed csak magd a hülyeséggel, de marhára nem az ugatós kutysk fogják egyszer leténi a nem létező tökeidet, te kis p€n@! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!