Tehetek bármit is, ha olyan ügyben ítélnek el, ahol véleményem szerint ártatlan vagyok?
1: igazságügyi szakértő is írt olyat, hogy közepes mértékben korlátozott volt a beszámíthatóságom. Stresszhelyzet alatt voltam.
- sérülést, lelki, vagy fizikai kárt senkinek sem okoztam.
- anyagi kárt sem okoztam.
Mégis első fokon született egy ítélet nagyon magas pénzbírságról és mindenki arról beszél, hogy örülhetek, hogy ennyivel megúsztam.
Büntetett előéletű vagyok, ez alapján gondolták úgy, hogy biztosan szándékosan követtem el ezt is. Egyébként egy dulakodásról volt szó egy járművön, le akartam szállni és a személyzet nem engedte ezért lefogott.
Attól, mert felhúzod magad ha rajtakapnak, hogy jegy nélkül utazol, még nem leszel mentes a következmények alól. Látatlanba a történet: ellenőr - lebuktál, hogy nincs jegyed - le akarsz szállni, hogy ne büntethessenek meg - ellenőr(ök) visszatartott(ak) - te meg megütötted, lökdösted - nem te győztél, rendőrt hívtak.
A jegy nélkül utazás szabálysértés - bírság követi. Az ellenőr hivatalos személy, azzal való dulakodás hivatalos személy elleni erőszak. te is nagyon jól tudtad, hogy amit csinálsz nem helyes, különben nem akartál volna meglépni, nem kellett volna, hogy erővel tartsanak ott.
Akkor a kérdés: mi nem volt igazságos a döntésben?
Utolsónál a pont, nem engedett a sofőr a két megálló között leszállni ezért a "bajszom" alatt odaszóltam neki.
Erre durván lefékezte a buszt, az utasok ettől meg is ijedtek, félretette, és kötekedni kezdett.
Kértem, hogy ha már itt megállt engedjen el de nem tette.
300 ezer forintom bánja a történetet.
A beszóláson kívül semmi mást nem tettem. Jegyem is volt. Rosszul is voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!