Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tehetek bármit is, ha olyan...

Tehetek bármit is, ha olyan ügyben ítélnek el, ahol véleményem szerint ártatlan vagyok?

Figyelt kérdés

1: igazságügyi szakértő is írt olyat, hogy közepes mértékben korlátozott volt a beszámíthatóságom. Stresszhelyzet alatt voltam.

- sérülést, lelki, vagy fizikai kárt senkinek sem okoztam.

- anyagi kárt sem okoztam.

Mégis első fokon született egy ítélet nagyon magas pénzbírságról és mindenki arról beszél, hogy örülhetek, hogy ennyivel megúsztam.

Büntetett előéletű vagyok, ez alapján gondolták úgy, hogy biztosan szándékosan követtem el ezt is. Egyébként egy dulakodásról volt szó egy járművön, le akartam szállni és a személyzet nem engedte ezért lefogott.

2019. ápr. 14. 11:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
0%
Magyarországon nincs igazságszolgáltatás. Itt csak le akarják zavarni minél előbb az ügyeket valami random ítélettel. Semmi jóra nem számíthatsz.
2019. ápr. 14. 11:58
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt jegyed a BKVn? :D
2019. ápr. 14. 13:06
 3/14 anonim ***** válasza:

Attól, mert felhúzod magad ha rajtakapnak, hogy jegy nélkül utazol, még nem leszel mentes a következmények alól. Látatlanba a történet: ellenőr - lebuktál, hogy nincs jegyed - le akarsz szállni, hogy ne büntethessenek meg - ellenőr(ök) visszatartott(ak) - te meg megütötted, lökdösted - nem te győztél, rendőrt hívtak.

A jegy nélkül utazás szabálysértés - bírság követi. Az ellenőr hivatalos személy, azzal való dulakodás hivatalos személy elleni erőszak. te is nagyon jól tudtad, hogy amit csinálsz nem helyes, különben nem akartál volna meglépni, nem kellett volna, hogy erővel tartsanak ott.

Akkor a kérdés: mi nem volt igazságos a döntésben?

2019. ápr. 14. 13:17
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
#3 Ha valóban nem volt jegye a kérdezőnek (ami nem derül ki), akkor bliccelésért jogosan vehetik elő, a dulakodásban viszont az ellenőrök a bűnösök, mivel nincs joguk személyi szabadságában korlátozni az utast, akár van jegye, akár nincs.
2019. ápr. 14. 13:24
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Kûrva unalmas vagy már, nem kellett volna káromkodni meg lökdösni a buszsofőrt mert nem engedett két megálló közt leszálni
2019. ápr. 14. 13:59
 6/14 A kérdező kommentje:

Utolsónál a pont, nem engedett a sofőr a két megálló között leszállni ezért a "bajszom" alatt odaszóltam neki.

Erre durván lefékezte a buszt, az utasok ettől meg is ijedtek, félretette, és kötekedni kezdett.

Kértem, hogy ha már itt megállt engedjen el de nem tette.

300 ezer forintom bánja a történetet.

A beszóláson kívül semmi mást nem tettem. Jegyem is volt. Rosszul is voltam

2019. ápr. 14. 14:31
 7/14 anonim ***** válasza:
Tanulópenz. Majd megtanulsz tisztelettel beszelni másokkal és megfelelő magatartást betartani. Illetve a szabályokat és a törvényeket is. Legközelebb már nem pénzbüntetést kapsz, hanem elzárást.
2019. ápr. 14. 20:59
 8/14 anonim ***** válasza:
Amúgy örülök, hogy ennyivel megúsztad, mert a bűnügyi költségek 500 ezertől milliókig mehetnek.
2019. ápr. 14. 21:00
 9/14 árokpart ***** válasza:
Fellebezzél másodfokú tárgyalásra ha ott is hasonló döntés születik akkor a Kúriára. Egyáltalán nem értem, hogy kik lehetnek akik azt mondják, hogy úgymond olcsón megúsztad, hiszen semmi nem történt. A rendőrségnek nem is lett volna szabad beleavatkoznia, mert mégcsak szabálysértés sem történt. Olyan nincsen a magyar jogban, hogy ha valaki megmondja a magáét az büntetendő. Ha rosszul voltál, akkor meg a söfőrnek kötelessége lett volna leengedni szállni. Szerintem a sajtóhoz is fordulhatnál, mert egyre több hasonló eset van és Tarlós úrnak meg kellene már szólalnia az ehhez és hasonló visszaélések miatt.
2019. ápr. 14. 21:32
 10/14 anonim ***** válasza:
Utolsó: ne etesd a trollt. Kamu kérdéséket tesz fel. De a kérdéséből levonva azért büntették, mert fizikai erőszakot alkalmazott közfeladatot ellató személy ellen.
2019. ápr. 15. 09:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!