Ha egy sziámi ikerpár (akiknek a szétválasztása kockázatos) egyik tagja olyan bűnt követ el, ami börtönbüntetést von maga után, de a másik tagja ártatlan, akkor mit csinálnak a sziámi ikerpárral?
Olvastam olyan ikerpárról, akik két külön személy, de nyaktól lefelé egy testen osztoznak és az egyik tag a test jobb oldalát, a másik pedig a bal oldalát irányítja.
Ebből lett a kérdésem, hogy, ha akárhogyan összenőtt ikerpárnál (amelyiknél kockázatos a szétválasztó műtét, illetve a tagjai két külön személynek számítanak hivatalosan) az egyik fél elkövet valamit (amiért börtönbüntetés jár), de az ikertestvére nem bűnös, sőt még a bűn elkövetése közben próbálta megállítani és el is kapják rögtön a bűnöst, akkor hogy zajlik a tárgyalás illetve lesz így is börtönbüntetés, hogy az ártatlan tagja a sziámi ikerpárnak is letöltené a börtönbüntetést?
Vagy ezt hogyan oldják meg ilyen esetben?
Én valami olyasmire gondoltam (de remélem nem lesz túl agresszív és emiatt nem kerülök letiltásra), hogy ott van a sziámi ikerpár és egy random emberkét (nevezzük pl Julcsának) megfojt az ikerpár egyik tagja; a másik tag nem tudja benne megakadályozni, pedig próbálja.
Julcsa megölésében a másik tag ártatlan, elvégre nem ő folytotta meg, hanem a testvére, akivel össze van nőve.
Most nem ez a lényeg ti idióták, hogy el tud e követni vagy sem, mert nyilván eltud, úgy hogy a másik ártatlan,szal ne ezen agyaljatok.
A kérdés az, hogy mi történne?
Nagyon szépen köszönöm az eddigi válaszokat! Közben tovább keresgéltem meg most is keresgélek guglin, de még mindig nem találtam ott erről infót (egy angol fórumot is átnéztem). :(
A további válaszokat előre is nagyon szépen köszünüm. Esetleg, ha én mégis találok valamit, azt berakom ide.
Nagyon szépen köszönöm! Ezt még nem láttam. Végig fogom olvasni a kommenteket.
Még egyszer nagyon szépen köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!